Els hospitals terrassencs atenien ahir 181 pacients pel virus, davant dels 182 del divendres.

Mínim descens en els ingressos pel virus

01.02.2021 | 22:12

Des de divendres, la xifra de pacients hospitalitzats en centres sanitaris egarencs a causa de la Covid-19 ha experimentat una petita caiguda. Així, els hospitals de Terrassa atenien ahir un total 181 persones afectades pel virus, davant de les 182 d'abans del cap de setmana.

La pressió sobre les Unitats de Cures Intensives (UCI) també continuava ahir pràcticament estable, donat que hi havia dinou persones a les UCI dels centres sanitaris terrassencs, enfront dels vint ingressats del divendres.

Pel que fa a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa, ahir, 80 pacients estaven atesos per tenir la Covid-19. D'aquests, 67 es trobaven a planta; sis, a l'UCI i set més, a la unitat de semicrítics.

Dels 101 malalts de coronavirus atesos per l'Hospital de Terrassa, 80 estaven ahir a planta i 13 més es trobaven a l'UCI. Uns altres vuit pacients estaven en hospitalització domiciliària.

Si fem la comparativa entre les dades d'ahir i les de fa just una setmana, s'observa una evolució a la baixa pel que fa al nombre de persones ingressades amb la Sars-Cov-2. Dilluns 25 de gener, fins a 200 persones requerien atenció als centres sanitaris egarencs a causa del coronavirus, per les 181 d'ahir. Pel que fa a la pressió sobre les UCI també es dona una lleugera tendència a la baixa. I és que dilluns de la setmana passada hi havia 21 persones en les Unitats de Cures Intensives (12 a l'Hospital de Terrassa i 9 a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa). La xifra ahir era de 19.

Menys propagació
Amb relació al conjunt de Catalunya, el Departament de Salut va informar ahir que el nombre de contagis va seguir a la baixa per quinzè dia consecutiu, encara que el nombre d'hospitalitzats va experimentar un augment i va arribar als 2.977 pacients (104 més que el diumenge). La xifra, però, està condicionada al fet que els diumenges solen donar-se menys altes hospitalàries. Quant als malalts més greus, aquells que es troben a les UCI, la xifra va estabilitzar-se ahir en 730 pacients, el mateix nombre que el diumenge.

Segons els indicadors epidèmics actualitzats per la Generalitat, la velocitat de propagació de la malaltia (Rt) va tornar a descendir lleugerament a Catalunya, amb un índex de transmissió situat al 0,92.