L'oficina de Correus de la plaça de Mossèn Jacint Verdaguer va registrar llargues cues al matí.

Un error tècnic agreuja les cues a Correus pel vot anticipat

01.02.2021 | 22:12

"Després de fer cua durant una hora, ens han dit que el sistema no funcionava, i que només podien atendre les persones que volien sol·licitar el vot per correu i no pas els usuaris que, com jo, volíem enviar un paquet, en el meu cas, de l'aplicació Vinted", explicava ahir al matí la Marisa Urbina a aquest Diari. La raó de les extenses cues que es van produir les primeres hores de la jornada d'ahir a l'oficina principal de Correus a la ciutat, situada a la plaça de Mossèn Jacint Verdaguer, i també a la resta de sucursals de Terrassa, van tenir l'origen en un error tècnic. En concret, segons va indicar la companyia, en un problema amb la xarxa de telefonia que va propiciar la caiguda del sistema.

La situació va resoldre's cap al migdia, però durant el matí la incidència va propiciar que Correus només atengués els usuaris que desitjaven sol·licitar o enviar el vot anticipat de cara a les eleccions al Parlament del pròxim 14 de febrer. La gestió d'aquestes peticions es va dur a terme de forma manual. Els ciutadans, però, que desitjaven trametre o rebre algun tipus de paquet certificat van veure com per unes hores els processos s'alentien, o fins i tot s'aturaven. De fet, d'ençà que s'ha iniciat la campanya electoral han crescut les cues a les portes de Correus (que han de formar-se a l'exterior de les oficines i amb la pertinent distància física de seguretat davant del virus). Dimarts passat, la Generalitat va indicar que el nombre de peticions per votar per correu havia pujat un 82 per cent respecte al mateix període de la campanya electoral al Parlament del 2017. Tot en un context de pandèmia que ha fet créixer les peticions de vot anticipat, en contraposició a dipositar el vot físicament al col·legi electoral.

Reforç del servei
Davant l'increment de tals sol·licituds, la companyia va anunciar ahir el reforç del servei en oficines i repartiment a Catalunya, amb 500 contractacions addicionals de personal. Aquestes se sumen a les incorporacions anunciades fa una setmana, amb la qual cosa els nous contractes ascendeixen a 1.500.

Correus també va indicar ahir que a més les cent oficines de Catalunya que solen obren a la tarda, fins dijous també estaran en funcionament (de 16.30 a 19.45 hores) les que habitualment no ho fan.

Val a dir que la companyia ha potenciat l'atenció als ciutadans en les 296 oficines de què disposa a Catalunya. Entre altres mesures, Correus ha habilitat finestretes exclusives per a les eleccions, i si l'afluència d'usuaris ho requereix, al vestíbul de les oficines s'instal·len taules addicionals i específicament destinades a gestionar el vot per correu.

Qui vulgui votar d'una forma anticipada, pot sol·licitar fins divendres vinent el certificat de la seva inscripció al cens electoral, ja sigui per via telemàtica o a qualsevol oficina de Correus d'Espanya. Posteriorment, el carter lliura a l'usuari la documentació pertinent, i l'elector pot entregar el vot al carter mateix, o bé dipositar-lo en qualsevol oficina de Correus fins al 12 de febrer, a les 14 hores.