Restes del mur enderrocat per precaució a la Cogullada.

Els bombers derrueixen per precaució un mur perillós

01.02.2021 | 22:12

ll>

Els bombers van acabar de derruir un mur que corria perill de desplomar-se a la Cogullada. Ho van fer el dissabte al migdia després de rebre una trucada sobre el dubtós estat de l'estructura, situada a l'avinguda de Joaquim de Sagrera.

La dotació de Bombers de la Generalitat que va intervenir va treballar durant uns quaranta minuts i la Policia Municipal va abalisar els voltants de la finca afectada pel sanejament preventiu.

Pel que sembla, les ventades del passat 22 de gener havien perjudicat molt el mur i el propietari va informar la policia que no el podia arreglar fins avui dimarts. I es trobava en un estat perillós que va requerir una actuació d'urgència per part dels bombers. La caiguda semblava imminent, segons la policia. Per això es va reclamar la intervenció ràpida d'efectius de Bombers.

El fort vent va provocar algunes destrosses durant el cap de setmana i la jornada d'ahir. El dissabte, els bombers van haver d'assegurar part d'un sostre en una nau del carrer del Duero.

El cos d'emergències va realitzar altres intervencions el mateix dissabte: per unes plaques al carrer de Solsona, per un para-sol al carrer de Fàtima, per tallar una palmera a l'avinguda de Jaume I o per assegurar una antena al monestir situat a la zona de Mossèn Homs. El diumenge, els bombers van retirar un puntal d'obra caigut al carrer del Pedraforca.

Ahir, la xifra d''actuacions va augmentar de nou: un sanejament de vidres al carrer de Sant Genís, un altre de façana a l'avinguda de les Nacions i una intervenció per tallar un aïllant exterior a la Rambla de Francesc Macià. Poc després de les 4.30 de la tarda va caure part d'una tanca al carrer de Girona, a Sant Pere Nord. Els bombers hi van actuar, i van actuar també uns minuts després per un fet similar al carrer de Ferran Casablancas. A les 5.30 de la tarda va caure una planxa d'un tancament al carrer d'Ignasi Iglesias.

La velocitat màxima del vent a Terrassa va ser ahir de 64,1 quilòmetres per hora, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya. El diumenge, de 54,4 quilòmetres. La ratxa màxima registrada a la ciutat el dissabte va ser de 72,7 quilòmetres. Durant la ventada del 22 de gener la velocitat més alta va fregar els 115 quilòmetres per hora.

Pla d'emergències
El diumenge al matí, Protecció Civil de la Generalitat va actualitzar de nou l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades generalitzades que es preveien pel mateix dia i per ahir dilluns. Protecció Civil demanava molta precaució en els desplaçaments "i en les activitats de lleure a l'exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals".

En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent. Segons les directrius de Protecció Civil, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (a balcons o terrasses) i puguin ser desplaçats per l'aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. "Eviteu els desplaçaments que no siguin imprescindibles", va recordar la Generalitat.