Les dues capçaleres, líders del Vallès Occidental.

Diari de Terrassa continua de la mà de Novapress

01.02.2021 | 22:37

Novapress Edicions, editora també del Diari de Sabadell, va assumir ahir dilluns la propietat i la gestió del Diari de Terrassa, després d'un llarg procés concursal que es va iniciar el passat 1 d'octubre de 2020, com a conseqüència de la pandèmia i després de molts anys d'arrossegar una crisi financera difícil de sostenir. L'oferta presentada per la nova empresa editora del Diari de Terrassa en el marc del procés concursal va ser la guanyadora davant de les presentades per Prensa Ibérica i elMón. La nova empresa editora del Diari de Terrassa n'assumeix la majoria del personal laboral, un total de 21 treballadors -8 menys dels 29 que formaven part de la plantilla del rotatiu egarenc-, front dels 16 que proposava elMon, i els 19 de Prensa Ibérica. Dels 21 treballadors que continuen, 11 formen part de la redacció, 3 són personal comercial, 3 corresponen a distribució i la resta a producció i administració. El Diari de Terrassa operarà a partir d'ara sota una editorial de nova creació, Edicions Diari de Terrassa, SL, participada al 100% per Novapress.

Mig milió d'habitants
Terrassa és la tercera ciutat més poblada de Catalunya, amb 223 mil habitants, i Sabadell la cinquena, amb 216 mil, i les dues capçaleres, comptant els municipis de les respectives àrees d'influència, cobreixen una població de més de mig milió d'habitants.

Entre els dos diaris sumen uns 3.500 subscriptors i unes vendes diàries mitjanes d'entre 3.000 i 5.000 exemplars (entre setmana i cap de setmana). La nova editora de Diari de Terrassa mantindrà les 5 edicions setmanals -de dimarts a dissabte-, dues més que el D.S., que va reduir la seva freqüència anys abans de ser adquirit per Novapress Edicions.

Quant a les respectives operacions digitals, Diari de Terrassa compta amb una audiència digital de 180.000 usuaris únics (Gener 2021), i una audiència a xarxes socials que va dels 34.000 seguidors a Instagram, als 26.000 a Facebook i 14.000 a Twitter. Les xifres d'audiència i abast digitals són similars al Diari de Sabadell, i l'agregat els dona un lideratge incontestable.

Procés concursal
L'editora del Diari de Terrassa havia presentat sol·licitut de concurs voluntari de creditors al Jutjat Mercantil número 1 de Barcelona el passat dia 1 d'octubre, després de molts mesos d'intentar solucionar una situació financera que el Covid va agreujar fins a límits insostenibles. Els responsables del Diari de Terrassa havien tingut contactes amb bona part de les editores de diaris del país, inclosa la del D.S., però no van ser a temps de salvar la situació.

L'interès dels editors del Diari de Sabadell per crear un grup editorial de premsa local que consolidés la continuïtat de capçaleres històriques, impulsant-ne la transformació digital, va coïncidir amb les necessitats de Diari de Terrassa, i Novapress Edicions va presentar una oferta de compra de la Unitat Productiva inclosa a la sol·licitut de concurs de creditors. La resolució de la Magistrada Yolanda Ríos adjudicant la capçalera a Novapress posa punt final al procél, després dels informes favorables dels treballadors i l'administrador concursal.