En aquest habitatge del carrer de Grècia es van trobar els dos cossos sense vida.

Dos morts en inhalar monòxid de carboni

29.01.2021 | 20:32

Dues persones grans van ser trobades mortes a casa seva el dijous a la nit. L'edifici, al sector de les Torres de Can Parellada, estava carregat de monòxid de carboni emès per una caldera de gasoil que feia mala combustió. Així ho van constatar els bombers.

Ja el dimecres, la pròpia parella, Dolores, de 76 anys i Antonio, de 81, van ventilar la casa a causa de la forta olor que s'havia estès per l'immoble, segons va explicar un veí a aquest diari. La parella va obrir les finestres de bat a bat durant una estona per a airejar l'interior de la finca, una construcció unifamiliar situada al carrer de Grècia. Una construcció típica de la zona. Un testimoni va manifestar ahir que el matrimoni va parlar el dimecres d'una caldera avariada, de trucar un tècnic perquè la revisés, però no ha transcendit si algun operari es va traslladar a l'immoble per inspeccionar la instal·lació.

Els veïns no van veure la parella en tot el dijous. A la nit, els serveis d'emergències van rebre l'alerta. Segons algunes informacions, un familiar proper de les víctimes va localitzar els cossos a dins de l'habitatge. A les 11.22 de la nit, una trucada a Bombers de la Generalitat ja informava de la troballa dels dos cadàvers. Els serveis d'emergències es van posar en marxa.

Quatre dotacions de bombers es van dirigir al carrer de Grècia. La casa està situada en el tram comprès entre el carrer de França i el d'Itàlia. A la zona van acudir unitats dels Mossos d'Esquadra de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) de Terrassa i agents de de la Policia Municipal, i ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Però res es podia fer ja per remuntar l'estat de les víctimes.

Els bombers van romandre al carrer de Grècia una hora i quinze minuts. Els resultats dels mesuraments de gas no deixaven moltes escletxes al dubte sobre l'origen de la desgràcia: a la casa es registrava una alta concentració de monòxid de carboni provocat per la deficient combustió d'una caldera de gasoil. Els bombers van ventilar l'edifici mentre els mossos duien a terme les primeres diligències d'inspecció del lloc en el qual es trobaven els cossos sense vida.

Condol
Una comissió del jutjat de guàrdia de Terrassa va autoritzar després l'aixecament dels cadàvers, que van ser traslladats a la Ciutat de la Justícia per a la realització de les autòpsies que contribueixin a llançar llum a les indagacions.

L'Ajuntament va difondre ahir al matí un sentit comunicat de condol. El ple municipal ordinari de gener, que es va celebrar ahir de forma telemàtica, va començar amb un minut de silenci en record de les dues víctimes en l'accident de Can Parellada.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i els regidors van mostrar el seu condol "a la família i les amistats de les dues persones mortes a Can Parellada" a causa de la inhalació de monòxid de carboni. Jordi Ballart va expressar la seva solidaritat "amb la família de les víctimes d'aquesta tragèdia produïda per un lamentable accident". I va manifestar que l'Ajuntament egarenc ja s'havia posat en contacte amb els parents dels difunts, "una família molt estimada i coneguda al barri", per oferir el seu suport i ajudar "en tot allò que sigui necessari".

L'alcalde va destacar la necessitat d'investigar a fons les causes del fet "per evitar, en la mesura que sigui possible, que accidents com aquest es tornin a produir a la nostra ciutat i arreu". Antonio i Dolores, un matrimoni amb tres fills, eren molt coneguts a Can Parellada, on havien regentat un establiment de venda de pinsos i participaven de manera activa en el moviment veïnal.