Els agents de la Policia Municipal van començar ahir a sotmetre's a proves PCR pel nombre creixent de casos positius al cos.

Salut certifica l'existència d'un brot a la policia local

27.01.2021 | 20:58

Tots els agents de la Policia Municipal es fan des d'ahir proves PCR a la carpa instal·lada a l'exterior de l'Hospital de Terrassa per realitzar cribatges de coronavirus, després que el Servei de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut hagi confirmat l'existència d'un brot de la Covid-19 al cos. Per ara, un total de quinze policies han donat positiu en la Sars-Cov-2, mentre que setze més es troben en quarantena després d'haver mantingut un contacte estret amb una persona contagiada.

El cribatge, que es van començar a dur a terme ahir al migdia i continuarà al llarg del dia d'avui, s'extén també a la resta dels treballadors de la planta zero de l'Edifici Glòries, que a més de la prefectura de la policia local, acull diferents oficines i serveis municipals. En concret, les proves PCR es realitzen a personal de Protecció Civil, Via Pública, Mobilitat, a banda dels testejos als agents policials. El cribratge no afecta el personal de Serveis Socials, ubicat també al mateix edifici, però en un altre nivell i amb una entrada diferent de la que tenen les seccions esmentades.

Ahir ja es van efectuar un centenar de proves PCR a la carpa instal·lada al pàrquing del centre sanitari. La resta -fins a arribar a 260- està previst que es duguin a terme al llarg d'avui.

Ja la setmana passada s'havia donat un augment considerable dels casos positius de coronavirus a la Policia Municipal, de manera que el Consistori va decidir fer un cribratge massiu d'una plantilla conformada per 236 membres. La decisió es va materialitzar ahir seguint les indicacions del Departament de Salut.

Preocupació
El regidor de Seguretat, Xavier Fernández Ribero, va descartar però, a finals de la setmana passada, que es pogués parlar de l'existència d'un brot de coronavirus a la Policia Municipal des del punt de vista tècnic. Si bé va indicar la preocupació que entre els responsables del cos i entre l'equip de Govern havia despertat l'increment de contagis en la plantilla.

A banda de la realització d'un cribratge massiu, l'Executiu local va anunciar que reforçaria totes les mesures aprovades els darrers mesos relatives al protocol de seguretat sanitària. Un fet, que segons va explicar ahir el regidor, s'ha traduït en modificacions com un augment de la neteja a l'edifici; un decalatge temporal en l'entrada entre torns, o una redistribució dels espais de descans.

La posició de l'equip de Govern va topar amb la denúncia de la situació que els sindicats SPL-CME, UGT i SALT han fet davant la Inspecció de Treball, argumentant "la falta de mesures preventives" al cos policial. Ahir mateix, SPL-CME va denunciar en un tuit que l'Ajuntament de Terrassa "intenta manipular la veritat", en referència al fet que l'Executiu local es resistís a parlar de brot de Covid-19 a la policia.

El 12 de gener, segons indiquen els representants dels treballadors, es va informar el servei de prevenció del Consistori sobre l'existència d'un brot a la plantilla. El 15 de gener, davant del que van considerar que era "una passivitat" del servei, els agents es van organitzar per comprar tests detectors.

Amb tot, el regidor de Seguretat va voler llançar ahir un missatge de tranquil·litat. I és que l'augment de positius detectats al cos l'última setmana, que afecta d'una forma transversal tots els torns (matí, tarda i nit) i unitats, no incideix -va assenyalar Rivero- en el servei que la Policia Municipal presta a la ciutadania, que "segueix garantit les 24 hores", apunta.

El regidor també va indicar que no se sap l'origen concret del brot a les dependències municipals, a més de puntualitzar que "alguns dels contagis s'han donat fora del lloc de treball". Des de divendres, i a l'espera de la realització ahir i avui de les proves PCR, no hi ha hagut nous positius entre els agents.