La Generalitat concedeix de nou el tercer grau a Josep Rull

La Generalitat concedeix de nou el tercer grau a Josep Rull

28.01.2021 | 11:36

El Departament de Justícia ha tornat a concedir el tercer grau al terrassenc Josep Rull i a la resta líders independentistes presos, amb l'excepció de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell -encara pendent de resolució-, als cap de dos mesos el Tribunal Suprem els el revoqués.

Segons ha informat el Departament de Justícia en un comunicat, la Secretaria de Mesures Penals ha avalat el règim de semillibertat que les presons van proposar per als presos del "procés", quan la majoria d'ells tenen ja complerta una quarta part de la pena o estan a punt de fer-ho, la qual cosa els dona dret a permisos ordinaris.

La conselleria que dirigeix la republicana Esther Capella ha concedit així la semillibertat a Josep Rull, a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, als exconsellers Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull i Joaquim Forn. Tots ells, des de demà solament hauran de pernoctar a la presó de dilluns a dijous. La decisió del Departament de Justícia coincideix amb l'inici de la campanya electoral.