Ballart alerta del perill d'obrir missatges o correus desconeguts.

L'alcalde recupera el seu compte d'Instagram després del ciberatac

21.01.2021 | 20:29

Des d'ahir a migdia l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, torna a tenir el control del seu compte d'Instagram. El perfil va ser segrestat dimarts en una operació de ciberatac que va suplantar la identitat del titular, va bloquejar l'accés i va continuar amb una operació d'extorsió a la primera autoritat municipal. Fins a 600 euros van reclamar els ciberdelinqüents per retornar el control del compte a Ballart, amb l'amenaça de malmetre el perfil i eliminar els contactes.

Ballart va recuperar ahir el compte d'Instagram després que Facebook, propietària de la xarxa social, es posés en contacte amb ell via correu electrònic per verificar la seva titularitat. Feta l'autentificació, el compte s'ha pogut restaurar i l'alcalde ha recuperat el control del seu perfil.

Denúncia
Ballart va denunciar el ciberatac a la Unitat de Delictes Informàtics de Mossos d'Esquadra. Posteriorment es van iniciar contactes amb l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya i amb l'Área Normativa y Servicios de Ciberseguridad del Centro Criptológico Nacional. L'objectiu era explorar les vies de recuperació del compte, cosa que finalment ha estat possible.

L'alcalde manté un paper actiu en xarxes socials. A Instagram, comparteix fotos personals, informació municipal i de servei. Ahir, un cop recuperat el perfil va compartir l'activació del Pla VENTCAT.