Jordi Ballart perd el seu compte d'Instagram víctima de ciberextorsió

Jordi Ballart perd el seu compte d'Instagram víctima de ciberextorsió

20.01.2021 | 20:21

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha estat víctima d'un ciberatac i ha perdut l'accés i la identitat del seu compte d'Instagram, que ahir tenia més de 24 mil seguidors, abans de perdre el seu perfil a la xarxa social i el compte de correu associat.

L'atac es va produir dimarts al vespre, quan algú suplantant a Instagram va demanar a Ballart, via WhatsApp, "que emplenés un darrer formulari per verificar el meu perfil, a través d'un enllaç. Havia sol·licitat la verificació abans de Nadal i el missatge de resposta ha estat un ciberparany", explicava ahir.

Des de les 11 de la nit de dimarts fins ahir, els ciberdelinqüents han exigit a l'alcalde "fins a 600 euros per tornar-me el compte, amenaçant d'eliminar contactes i perfils a xarxes si no pagava".

Ballart, que ha pogut salvar altres comptes a de xarxes socials modificant contrasenyes, ha denunciat el fet davant la unitat de delictes informàtics dels Mossos d'Esquadra, del Major Carles Trapero i del conseller d'Interior, el terrassenc Miquel Sàmper.

"Incrementeu la seguretat dels vostres comptes i feu cas omís de missatges i correus procedents de remitents desconeguts", piulava ahir l'alcalde a la ciutadania al seu compte de Twitter.