El Banc de Sang i Teixits de Terrassa espera superar les 500 donacions.

La Marató de Sang acumula més de 280 donacions a Terrassa

12.01.2021 | 20:40

La Marató de Donants de Sang de Catalunya acumula ja 284 donacions a Terrassa (amb dades d'ahir) i 4.054 pel que fa a tota Catalunya (amb dades de dilluns). L'objectiu de la Marató, que va començar el 8 de gener i s'allargarà fins aquest divendres, és aconseguir més de 10.000 donacions a tot el territori català per remuntar les reserves de sang després de Nadal.

Per seduir els donants, aquesta Marató s'embolica amb cel·luloide i es llença al carrer amb el lema "Donar sang és una altra pel·lícula". Les persones que arribin als bancs de sang -entre ells, el Banc de Sang de Terrassa, amb seu al número 5 de la plaça del Doctor Robert-, seran rebudes amb una catifa vermella i tindran crispetes a les sales de donació. Cal reservar butaca/hora al web del Banc de Sang i anar al punt de donació protegit amb mascareta. Durant l'aportació o abans de marxar, els donants es poden fer una foto amb cartells del cinema adaptats a la campanya.

Al web www.donarsang.gencat.cat encara hi ha disponibles algunes places per reservar hora. A Terrassa, però, estan gairebé exhaurides. "Des d'abans del dia de Reis, hem vist com la reserva d'hores per la Marató s'omplia amb 3 o 4 dies d'antelació i des d'abans-d'ahir que ja estan pràcticament totes omplertes. Veiem que de tant en tant hi ha alguna anul·lació, però de seguida es torna a omplir", expliquen des del Banc de Sang i Teixits de Terrassa.

"En els dies que portem de Marató no hi ha hagut gaires absències, excepte el dissabte 9, quan, a causa del temporal, una vintena de persones no es van presentar, o es van recitar per més endavant. Tot i això va venir més gent que en un dia habitual de donació", comenten. "A Terrassa tenim la fita de superar les 500 donacions. Creiem que hi arribarem. Potser fins i tot superarem les donacions d'anys anteriors", destaquen.