Veïns de Les Arenes-La Grípia-Can Montllor han patit, des de mitjans de desembre, talls en el subministrament elèctric.

Les Arenes, en vies de recuperar la normalitat del servei elèctric

12.01.2021 | 20:40

Els veïns del barri de Les Arenes-La Grípia-Can Montllor que des del 17 de desembre han patit talls en el subministrament elèctric a les seves llars, coincidint amb l'època de més fred de l'any, recuperen progressivament el servei. La companyia energètica Endesa indica que el motiu de les interrupcions ocorregudes al barri les últimes setmanes rau en una sobrecàrrega en la xarxa de distribució, la qual cosa ha fet que s'activessin els sistemes de protecció que hi ha als seus centres de transformació energètica. Una de les possibles causes d'una sobrecàrrega d'aquest tipus són les connexions irregulars a la xarxa, tot i que la companyia no ha confirmat per ara aquest extrem.

Els talls elèctrics han afectat una part dels immobles dels carrers de Sierra Nevada, Mont Perdut, Nerbión, Ordal, Puigmal i del passatge de la Panadella, entre altres. "En algunes cases, la llum se n'anava cada dia, des de les 20.30 i fins als volts de les 23 hores", explica Sandra Castellano, presidenta de l'A VV de Les Arenes-La Grípia-Can Montllor. A l'entitat han recollit la queixa de més de seixanta veïns que han sofert els talls, tot i que els afectats s'acosten a un centenar. A l'associació assenyalen que des de mitjans de la setmana passada, una bona part d'aquests usuaris han recuperat el subministrament, "tot i que ara encara es produeixen petites interrupcions, de pocs minuts, en altres sectors del barri".

Endesa treballa aquesta setmana per reconfigurar la xarxa i d'aquesta manera evitar noves sobrecàrregues. La companyia espera normalitzar la situació per complet a inicis de la setmana vinent.

Indemnitzacions
Per la seva banda, l'Ajuntament de Terrassa (després de reunir-se la setmana passada amb l'A VV de Les Arenes-La Grípia-Can Montllor i de contactar amb la companyia subministradora) ha formalitzat una queixa davant de la Direcció General d'Energia de la Generalitat perquè l'organisme obri un expedient sancionador a Endesa i s'indemnitzi els clients afectats, en considerar que la companyia va interrompre el consum sense previ avís. Així mateix, el Consistori facilita, a través del seu servei de consum, un formulari perquè cada particular realitzi les reclamacions oportunes.

Dilluns passat, el president del grup municipal socialista a l'Ajuntament de Terrassa, Alfredo Vega, va anunciar que s'adreçarà a la fiscalia i al Síndic de Greuges de Catalunya "per tal que analitzin la vulneració d'un dret bàsic i essencial com és l'electricitat", davant dels talls de llum que ha patit Terrassa les últimes setmanes.

"Aquesta situació està deixant moltes famílies de la nostra ciutat sense la possibilitat de posar la calefacció en plena onada de fred, però també sense accés a aquest servei que esdevé un bé bàsic i essencial per al dia a dia de les famílies", va assenyalar Vega.

El cap de setmana passat, de gran consum energètic a causa del fred, hi va haver altres talls elèctrics a Can Parellada i Ca n'Anglada.