Membres de la plataforma es concentraran avui davant els jutjats.

El Consell d'Entitats, contra la política de serveis socials

12.01.2021 | 20:40

El Consell d'Entitats d'Acció Ciutadana i l'Espai Drets han convocat per avui, dimecres, a les 9.15 h del matí, una concentració davant dels Jutjats de Terrassa per protestar contra "la manca d'una política correcta i justa dels Serveis Socials Municipals". El consell lamenta que no ha rebut cap notificació de l'alcalde, Jordi Ballart, ni tinent d'alcalde de l'àrea de Drets Socials, Noel Duque, respecte a la seva sol·licitud de mediació ràpida entre dues persones vulnerables enfrontades per un tema d'habitatge social.

La concentració coincideix amb el dia del judici civil entre aquestes dues famílies monomarentals que "que es veuran enfrontades, l'una contra l'altra, pel reconeixement d'un habitatge digne, quan aquest és un dret bàsic que els correspon i que ningú els pot prendre". En aquest sentit, el Consell d'Entitats proposava la mediació de la Síndica de Greuges de Terrassa, Isabel Marquès, "com a solució que fes viable la suspensió i/o anul·lació del judici".

Precisament avui, la plataforma tenia prevista una reunió amb l'alcalde i el regidor Noel Duque per abordar el compliment de la moció presentada per l'anomenat consell al ple municipal de desembre, sobre el compliment dels drets socials i essencials de la gent més vulnerable de Terrassa, "davant la situació d'urgència dels serveis socials a la ciutat", indicava la proposta. "Després d'un debat profund", però, el Consell d'Entitats va enviar fa uns dies una carta dirigida a l'alcalde i al regidor descartant assistir a la reunió a la qual els havien convocat per la coincidència amb l'esmentat judici.