Intervenció, dissabte de matinada, de l'escala de Bombers a la masia de Can Montllor.

Espectacular fugida d'un home pujant al sostre de Can Montllor

11.01.2021 | 20:29

Sota zero, a les 5 de la matinada i en un edifici ruïnós. Són les circumstàncies en què els Mossos d'Esquadra van desplegar, dissabte, una espectacular operació per detenir un presumpte lladre que, en la fugida, es va amagar a la masia de Can Montllor. En l'intent d'escapolir-se, l'home es va enfilar al sostre de la casa, que es va esfondrar parcialment. Va ser finalment detingut quan fugia per la xemeneia.

Els Mossos van rebre l'avís al voltant de les 4.30 hores de la matinada de dissabte. Un testimoni va informar que un home havia intentat robar en un estanc del carrer Solsona i, com que no va poder accedir a l'interior, va acabar forçant la porta d'una botiga de queviures situada a pocs metres. El lladre va aconseguir entrar a l'establiment i sostrau-re la caixa registradora.

Els mossos van fer una batuda per la zona i van trobar la caixa trencada al carrer d'Ibañez Aldecoa. Davant la sospita que el lladre s'amagués a la masia de Can Montllor, van marcar un perímetre de seguretat.

En pocs minuts l'home va aparèixer a la teulada i, tots i els intents de la policia per convèncer-ho que baixés pel perill d'esfondrament, ell va mantenir la seva actitud.

Fons properes als fets expliquen que un agent va intentar pujar a la teulada, però en plena nevada no va poder arribar al sostre de l'edifici. L'home va decidir en aquell moment enfilar-se a un teulat més alt, moment en què part de la primera coberta es va esfondrar.

Atrinxerat a l'edifici, els Mossos van demanar la intervenció de l'escala de Bombers, però en aquell moment el cos cobria altres serveis. El vehicle de rescat no va quedar alliberat fins gairebé dues hores més tard.

A les 7 de la matinada van arribar a Can Montllor l'escala de Bombers i una altra escala de l'Ajuntament de Terrassa. L'objectiu era rescatar l'home i donar l'operatiu per finalitzat, però en veure la cistella, aquest va decidir deixar el sostre i va fugir baixant per la xemeneia.

A l'interior de la casa l'esperaven els Mossos, que el van detenir només tocar de peus a terra. A l'individu, de nacionalitat espanyola i amb nombrosos antecedents, se l'acusa d'intent de robatori a l'estanc, del robatori a la botiga i presumiblement també de desobediència i resistència a l'autoritat.