Els hospitals tanquen la setmana amb una inquieta estabilitat

Els hospitals tanquen la setmana amb una inquieta estabilitat

08.01.2021 | 20:28

La calma tensa continua als hospitals de la ciutat, que han tancat la primera setmana de l'any amb els mateixos 135 pacients positius que van tancar 2020. La situació a l'Hospital de Terrassa ha estat d'un petit repunt de casos els darrers set dies, que caldrà veure si continua evolucionant a l'alça la setmana vinent, quan començaran a arribar als hospitals els contagis de Cap d'Any. A l'Hospital Universitari de Mútua la situació és millor que els dies de Nadal i roman estabilitzada.

Ahir hi havia 62 positius ingressats en planta a l'Hospital de Terrassa, un menys que dijous, i els mateixos cinc pacients en hospitalització domiciliària. El centre atenia 12 malalts de Covid a l'UCI, un més que dijous.

A Mútua, a les plantes Covid hi havia ahir els mateixos 43 ingressats en planta i dos en atenció domiciliària que un dia abans. A l'UCI, l'equip atenia un pacient més -8- i a la unitat de semiintensius 3 pacients, dues persones a la baixa.

A Catalunya, el coronavirus segueix desbocat, amb 2.199 ingressats als hospitals dels quals 429 estan molt greus, mentre s'accelera a marxes forçades el procés de vacunació i ja són 37.114 les persones a les quals s'ha inoculat la primera dosi de la vacuna de Pfizer.

Les xifres de la que sembla clarament la tercera onada de la pandèmia són tossudes i no deixen molt espai a l'esperança, i aquest divendres s'ha informat de 3.995 nous contagis en les últimes 24 hores i 42 morts més. També segueix escalant la tensió en els hospitals, que acumulen 2.199 ingressats per Covid, 49 més que ahir, dels quals 429 estan greus a l'UCI, dotze més que el dia abans.