Una dosi de la vacuna Pfizer BioNTech.

Salut admet disfuncions i comença a vacunar cada dia

04.01.2021 | 20:29

Després del retard acumulat en la vacunació, Vergés va explicar ahir que es passarà a administrar-les cada dia. A banda, ahir mateix es va començar a vacunar els sanitaris, sense esperar a acabar amb les residències.

El Departament de Salut ha assumit aquest dilluns les possibles disfuncions en els primers dies de vacunació i ha assegurat que confia a accelerar el ritme per arribar a unes 748.000 dosis inoculades en dotze setmanes.

Així ho va explicar el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon.

Argimon accepta les crítiques per "totes les disfuncions que hi pugui haver" pel que fa a la logística a la vacunació, entre elles les del cap de Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, que ha dit que Salut " ha pecat de voler córrer massa".

A Catalunya, només s'han posat unes 7.700 dosis de les 60.000 que ha enviat en una primera remesa la farmacèutica Pfizer BioNTech.

"Això no és una carrera de cent metres, és una carrera de fons", va dir el secretari de Salut Pública, que "confia plenament a recuperar" el ritme de vacunació previst, amb un objectiu: "748.000 dosis posades en 12 setmanes".

Salut va començar a vacunar el 27 de desembre a les residències i incorporarà ja a un altre grup prioritari: el dels sanitaris.