La seu del Centre Excursionista en primer terme i, al costat, l'edifici de l'Arxiu Tobella que incorporarà al seu patrimoni com a part del seu local social.

El nou projecte del CET 

31.12.2020 | 15:37

El Centre Excursionista de Terrassa afronta un dels grans projectes de la seva història. L'entitat compra una part de l'edifici de l'Arxiu Tobella, concretament dues plantes de 150 i 170 metres quadrats amb façana al carrer de Sant Llorenç. Ho fa amb la voluntat de reformar i ampliar el local social, adequar la seu a la normativa de seguretat i afrontar nous projectes.

L'ampliació permetrà pràcticament duplicar les instal·lacions actuals del CET. El projecte, que s'exposa a la seu de l'entitat, al carrer de Sant Llorenç, guanya espais nous i alhora garantirà la sostenibilitat econòmica de l'operació. El nou Centre Excursionista obrirà un bar restaurant amb façana a la plaça del Vapor Ventalló que finançarà part de l'operació.

Les obres s'executaran en 3 fases i les dues primeres, que inclouen el restaurant, l'accés a les noves plantes i el nucli de comunicacions, estaran enllestides al setembre. L'objectiu és que l'edifici sigui accessible el curs vinent 2021/2022. La reste del projecte està subjecte a finançament.

Un gran espai polivalent
Un cop fusionat s els dos edificis del carrer de Sant Llorenç, el nou Centre Excursionista ubicarà a la planta baixa el vestíbul i la biblioteca, a banda de les seccions de l'entitat i del bar/restaurant, que se situarà a peu de carrer.

A les plantes superiors s'habilitarà una sala d'actes amb capacitat per a gairebé 150 persones i un gran espai polivalent. En aquesta gran sala diàfana, l'entitat instal·larà un gran rocòdrom i diferents activitats.

El projecte adapta la seu a la normativa de seguretat. Contempla la construcció d'una escala adaptada i un ascensor amb quatre parades, per salvar la diferència de cota dels dos edificis. També incorpora una sortida d'emergència.

La nova seu tindrà una gran façana a la plaça del Vapor Ventalló, que està pendent d'una transformació urbanística. L'Ajuntament té previst vianalitzar el primer tram del carrer de Sant Llorenç i obrir la plaça, fent més permeable la paret del vapor. El projecte donarà més visibilitat a la seu del CET i permetrà la instal·lació d'una terrassa.

"Aquest és el projecte estrella de la junta", comenta Xavier Bussom, president del Centre Excursionista de Terrassa. "Té una doble vessant, remodelar la seu i estimular l'associacionisme. Volem obrir el centre a tota Terrassa".

El CET té avui 2 mil socis, que citarà al febrer a una assemblea per votar l'operació de compra i l'avantprojecte. "L'assemblea no s'ha pogut fer abans per la pandèmia, per això fem ara una exposició obertaa la seu, perquè socis i sòcies tinguin tota la informació". Obriran un període d'al·legacions i, "un cop tancat, votarem". Bussom ha sondejat la massa social del CET, que "està majoritàriament a favor de la compra i la reforma".

El pla de finançament
L'entitat té tancat un pla de finançament de l'ampliació de la seu. El CET compra l'edifici de l'Arxiu Tobella per 275 mil euros i invertirà 110 mil en la reforma.

El gruix de la compra es finançarà via crèdit. L'entitat ha signat un préstec amb el BBVA per un 70 per cent del preu de la venda i el 30 per cent restant el liquidarà a terminis a l'Arxiu Tobella, que ha acceptat un pagament ajornat a 15 anys.

Pel que fa a les obres, la construcció del nou bar la finançarà el concessionari i la reforma de l'edifici es pagarà "via subvencions, amb recursos propis i amb campanyes de captació de fons, micromecenatges, verkamis...".

Noticias relacionadas