Mireia Cos, directora de la Casa Vapor Gran, ahir rebent la vacuna.

Les properes, Mossèn Homs i Sant Llàtzer

30.12.2020 | 20:44

Ahir, els equips de vacunació van començar a administrar les dosis a Terrassa i avui "desplegarem la campanya a tota la comarca", va explicar Sònia Mariscal, delegada de la conselleria de Salut pel sector de les residències.

Aquesta setmana es vacunaran les residències de Rubí i Sant Cugat i la setmana vinent serà el torn per altres centres geriàtrics egarencs com la residència de Sant Llàtzer i Mossèn Homs, va explicar Mariscal. "Començarem per les residències grans i verdes -sense cap positiu ara- i anirem encabint les petites verdes i blanques", aquestes les que no han tingut mai un positiu.

Catalunya espera rebre entre 60 i 65 mil dosis de vacunes Pfizer BioNTech cada dilluns i distribuir-les entre dimarts i divendres. En una primera fase, de gener a març, arribaran a les residències de la gent gran (interns i treballadors), als treballadors sanitaris i als grans dependents.

Mariscal va explicar ahir que l'aprovació de la nova vacuna Oxford-Zeneka no altera en aquest moment el guió de vacunació als geriàtrics catalans. Salut ha comprat i ha programat "la vacunació en residències amb la vacuna Pfizer", va afirmar. En properes fases de vacunació s'incorporaran altres fàrmacs, va afirmar Salut.