La boca d'entrada al nou pàrquing de Terrassa Nacions Unides, al carrer d'Arenys de Mar.

Estrena sense cotxes del pàrquing de Ferrocarrils a Nacions Unides

21.12.2020 | 20:32

"He viatjat a primera hora, torno ara i no tenia ni idea que el pàrquing ja funcionava", explicava ahir a la sortida de l'estació de Nacions Unides Marilín Santos, una treballadora de la llar que es desplaça cada dia en tren fins a Sant Cugat. "Ostres, doncs fa deu minuts que dono voltes per Can Roca per trobar aparcament. Si arribo a saber que el pàrquing era obert...", comentava a peu de validador Pol Mestres, treballador d'una gestoria a Barcelona. "Ja funciona? Doncs no han dit res i jo sóc veí. I per on s'entra? No he vist cap indicador". En aquest cas, el comentari és de Francisco Civantos, resident del tram nord del barri de Can Roca.

El nou pàrquing d'intercanvi modal de l'estació de Nacions Unides va obrir portes ahir sense cotxes i amb el desconeixement de la majoria d'usuaris del tren i del barri. Fins a migdia, cap vehicle havia estrenat les 192 places del nou aparcament. A primera hora de la tarda, el 98 per cent de les places continuaven lliures, segons el web i l'app de FGC, on es pot consultar la disponibilitat en temps real.

Cues a Sabadell
La situació de Terrassa contrastava ahir amb la registrada al nou pàrquing de l'estació Sabadell Nord de FGC. Va ser un matí de cues dels veïns per llogar una plaça.

A Terrassa, els veïns de Can Roca no estaven informats i els usuaris desconeixien que l'aparcament obria portes. La manca de senyalització indicant la boca d'entrada a l'aparcament (situada al carrer Arenys de Mar), va contribuir a la pràctica nul·la afluència del primer dia.

FGC va posar en servei ahir el nou aparcament d'intercanvi modal a l'estació Terrassa Nacions Unides, final de línia. Un punt d'intercanvi amb les línies de bus urbà. L'any passat, l'estació va registrar 560 validacions.

El pàrquing disposa de 192 places distribuïdes en tres plantes (173 per cotxes, 19 per motos). Hi compta amb un espai per a vehicles de càrrega elèctrica i un aparcament interior per bicicletes.

Els usuaris del tren abonaran 1,5 euros al dia i els veïns, 50 euros per una plaça de lloguer o pupil·latge. Per als vehicles en rotació, la tarifa és de 0,034 euros el minut.

Ferrocarrils té previst signar aviat un conveni amb Mútua per promou-re l'ús d'aquest aparcament pels treballadors del centre i per a les visites, amb l'objectiu de descongestionar els aparcaments del centre de la ciutat.

Juntament amb l'aparcament de Terrassa Nacions Unides, Ferrocarrils va obrir ahir el de Sabadell Nord i projecta l'ampliació de tres més a les estacions de Quatre Camins, Martorell i Sant Joan. La companyia preveu la creació de 1.500 noves places al costat de les estacions.