Comas és absolta del delicte d'atemptat

Comas és absolta del delicte d'atemptat

17.12.2020 | 20:41

No ha quedat provat que l'acusada s'acostés a aquella mossa d'esquadra, l'agafés de l'armilla i l'empenyés contra la paret. Tampoc que li causés lesions propinant-li dos cops de puny en l'espatlla. No ha quedat provat, per a la magistrada del jutjat penal número 3 de Terrassa, que l'acusada, la fotoperiodista Mireia Comas, cometés un delicte d'atemptat quan treballava cobrint un desnonament a Can Palet.

El judici es va celebrar el passat 2 de desembre. Els fets, el 13 d'octubre. El fiscal demanava una pena d'un any de presó per a Comas, considerada presumpta autora d'un delicte d'atemptat a agent de l'autoritat. La imputada va dir que la versió de la mossa no era certa i va negar l'agressió i el seu advocat, Marc Pérez Bou, va demanar l'absolució, al·legant contradiccions en les versions. I la sentència recull, en efecte, diferències entre la declaració de la mossa i el que es va recollir en l'atestat policial.

L'agent va referir l'incident de l'armilla i l'empenta, i un forcejament, però res figurava en l'atestat sobre "dos cops de puny" en l'espatlla. La resolució també observa contradiccions entre els agents respecte a la ubicació de cadascun en el lloc dels fets. Un mosso va declarar durant la instrucció que va veure a l'acusada forcejar amb la seva companya, sense fer esment als cops de puny, que després sí que va recordar en el judici.

Mireia Comas va manifestar haver-se sentit intimidada aquell dia en el seu treball i va explicar que va xocar amb la mossa en abandonar el lloc, perquè l'agent es va interposar en el seu camí i la va immobilitzar i la va detenir. Una testimoni, coneguda de Comas, era allà també i va fotografiar el moment de la detenció. Aquesta dona va assegurar que no va veure els cops de puny i sí com la policia agafava del coll a Mireia i la reduïa posant-li la mà per darrere.

Lesions
La sentència considera esclaridora la declaració d'un forense. Aquest metge va concloure que el dolor en l'espatlla referit per la mossa no va ser comprovat, objectivable, i que no va detectar signes de cops de puny. Segons el seu parer, les lesions eren més compatibles amb la maniobra d'immobilització que amb una agressió.

L'altra acusada, la ocupant del pis, sí ha estat condemnada. La magistrada li ha imposat una multa de 270 euros per un delicte lleu d'usurpació de bé immoble, per okupar aquell pis on es va produir després la bronquina.