Continuen pujant els ingressos per Covid als hospitals de la ciutat

Continuen pujant els ingressos per Covid als hospitals de la ciutat

16.12.2020 | 20:57

Les dades epidemiològiques continuen empitjorant a la ciutat, on el repunt de casos ja és percep de manera clara als hospitals de la ciutat. Dilluns la xifra d'ingressats a l'Hospital de Terrassa i a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa era de 130 persones i ahir, només dos dies més tard, ja era de 151.

L'increment de pacients es veu a les plantes i encara no repercuteix en un repunt de casos a les unitats de cures intensives. A les plantes de l'Hospital de Terrassa, ahir hi havia 43 pacients positius, enfront dels 38 de dilluns. El centre atén també 4 malalts de covid en hospitalització domiciliària, un més que dilluns. Pel que fa a Mútua, els ingressos en planta han passat de 65 a 71 en dos dies. Per contra, els pacients en ingrés en domiciliari són 3, dos menys que dilluns.

En els dos centres hospitalaris de la ciutat la pressió a l'UCI ha baixat lleument aquest principi de setmana. Tres pacients menys a l'Hospital de Terrassa i els mateixos a Mútua, un registren un ingrés menys a l'UCI i un més a semiintensius.

"No anem bé, gens bé"
Ahir, el vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, va assegurar que no li "tremolarà el pols" si cal "fer un pas enrere" i aplicar noves restriccions per contenir els contagis de Covid-19 a Catalunya: "S'ha de frenar com sigui", ha advertit.

"No anem bé, gens bé. Hem de parlar amb tota claredat i franquesa, la ciutadania mereix que se'ls tracti com a persones adultes i corresponsables", va dir ahir al Parlament, on va retre comptes de les mesures adoptades.

Quan només falta una setmana per a les vacances nadalenques, la velocitat de contagi a Catalunya segueix a l'alça, amb una Rt d'1,22 i 62 nous morts notificats en les últimes 24 hores.

Enric Álvarez, biofísic del Grup de Recerca en Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la UPC (BIOCOMSC), que elabora informes sobre la situació epidèmica a Catalunya, va anunciar ahir que els indicadors dels dies vinents al Principat "seran molt dolents" i que entrarà la tercera onada si se sosté una velocitat de propagació (Rt) en 1,4.

En una entrevista a RAC-1, Álvarez va assegurar que "les dades dels dies vinents seran molt dolentes" i va apostar per prendre ja mesures restrictives "fortes i ràpides" per evitar arribar en dues setmanes a una situació com la d'Alemanya", que ha decidit un confinament rigorós fins al 10 de gener.w