L'exconseller egarenc Lluís Puig.

Lluís Puig, entre els més votats de les primàries de JxCat a Barcelona

14.12.2020 | 11:29

El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, i els diputats al Parlament Gemma Geis i Albert Batet s'han imposat en la segona fase de les primàries de JxCat per ocupar els primers llocs de les llistes del 14F. Segons ha anunciat JxCat en un comunicat, Canadell ha estat el més votat a la circumscripció de Barcelona, seguit de la vicepresidenta i portaveu de Junts, Elsa Artadi i el diputat al Congrés Jaume Alonso-Cuevillas. També han estat elegits els consellers Jordi Puigneró, Meritxell Budó i Damià Calvet, així com el vicepresident de el partit Josep Rius i l'exconseller terrassenc Lluís Puig.

El passat 29 de novembre, la militància de JxCat va triar a la portaveu del partit al Congrés, Laura Borràs, com a candidata a presidir la Generalitat a la primera fase de les primàries. En aquesta segona fase, les votacions es van iniciar el divendres i van finalitzar a les 20.00 hores de diumenge. Hi han participat 3.688 afiliats, que representen el 72% de el cens total.

A Barcelona s'han triat els vuit llocs que seguiran a Borràs a la llista electoral: Canadell ha quedat en primera posició a l'obtenir 1.269 vots (55,2%), Artadi ha estat segona amb 1.212 (52,7%) i Jaume Alonso-Cuevillas ha estat el tercer a l'obtenir 1.172 suports (50,97%). Els conseller Jordi Puigneró ha estat quart (993 vots) i l'exconseller egarenc Lluís Puig, cinquè, amb 883 vots. Meritxell Budó (713 vots) i Damià Calvet (687) han quedat sisena i setè, respectivament. El vicepresident de JxCat Josep Rius (524) ha estat el vuitè.