La pista auxiliar de Can Jofresa, ubicada al costat del pabelló.
Pressupost 2021

Les inversions inclouen l'escola Sala Badrinas i la pista de Can Jofresa

10.12.2020 | 21:24

L'any 2021 l'Ajuntament destinarà 13,7 milions d'euros a inversions, una xifra "que no és rècord, però és molt important", va dir ahir Isaac Albert. El tinent d'alcalde responsable dels pressupostos va explicar que els comptes municipals "han de ser sostenibles econòmicament, però també han d'afegir certa llum a la ciutat".

Onze milions dels 13,7 destinats a inversions es financen a crèdit i 2,5 són aportacions de recursos propis.

A l'espera de conèixer el detall de totes les inversions i els imports econòmics, ahir el govern va avançar alguns dels principals projectes que tindran finançament el proper exercici.

Les inversions inclouen l'escola institut Sala Badrinas, l'esperada cobertura de la pista auxiliar de Can Jofresa, especialment reivindicada per l'Handbol Terrassa i el club de bàsquet femení la JET.

Pel que fa a l'espai públic, hi ha partida per ampliar la urbanització del Parc de la República, a Sant Pere Nord, pel casal del Roc Blanc i per transformar solars buits de la ciutat en espais d'ús públic. L'alcalde va posar com a exemple ahir el solar de l'institut Can Roca, que "serà pels veïns". "La utilització de l'espai públic que fa la ciutadania ha canviat -va afegir Isaac Albert-. Hi ha partides per recuperar espais pels vianants".

L'adequació de l'Antic Ajuntament de Sant Pere, l'ampliació de la plantilla de Policia Municipal i la transformació de la Masia d'Els Bellots en un centre de serveis per a les empreses del polígon són altres projectes al capítol d'inversions.

També l'esponjament de Ca n'Anglada. El 2021 hi ha previst acabar la darrera fase i començar a recuperar els espais públics alliberats per l'enderroc dels immobles.

Fa una setmana, el regidor d'Urbanisme, Carles Caballero, apuntava un projecte integral post esponjament amb intervenció social. Ahir, l'alcalde Ballart va demanar "la complicitat de la Generalitat per recuperar l'esperit del Pla de Barris" amb un projecte "transversal". "Estem en converses amb l'Incasòl per la corresponsabilitat econòmica -va dir-, l'administració autonòmica no es pot desentendre".