Formació a les entitats per adaptar-se a la nova realitat

Formació a les entitats per adaptar-se a la nova realitat

07.12.2020 | 20:22

L'Ajuntament, a través dels serveis de Solidaritat i Cooperació Internacional i de Qualitat Democràtica, ofereix un programa de formació gratuïta a les entitats de la ciutat amb l'objectiu de dotar-les d'eines per fer front a les noves condicions socials, econòmiques i organitzatives generades per la pandèmia de la Covid-19. Les sessions, obertes a totes les entitats que es vulguin inscriure, seran telemàtiques i es duran a terme al llarg d'aquest mes.

La primera de les sessions serà avui, de 18 a 20 h, i porta per títol "L'impacte de la Covid-19 a les entitats de solidaritat i cooperació". Consistirà en una anàlisi del nou context generat per la pandèmia i impacte en l'àmbit social, econòmic i organitzatiu de les entitats.

Divendres, a la mateiza hora, es farà la segona, sota l'enunciat de "Iniciació a la dinamització de reunions en línia". Es donaran a conèixer les característiques i trampes de l'entorn digital, bones pràctiques, la funció de dinamització i eines digitals (plataformes, murs compartits i altres eines).

El dia 16 es durà a terme la tercera sessió, "Estratègies creatives en el nou context", que explorarà estratègies creatives de resposta als reptes que el nou context planteja a les entitats de cooperació i solidaritat.

L'ultima sessió, el 17, porta per títol "Aprofundint en la dinamització de reunions en línia (II)" i tractarà els elements a tenir en compte en el disseny de metodologies participatives, l'adaptació de tècniques a l'entorn digital i les estratègies per promoure la participació digital (plataformes col·laboratives).