El pavelló de Can Parellada estarà obert per fer-se la prova de 8.30 a 14 h i de 15 a 20.30 h.

Cribratge per als usuaris majors de 16 anys del CAP Antoni Creus 

27.11.2020 | 20:17

El Departament de Salut farà proves PCR a la població de més de 16 anys que correspongui al Cap Antoni Creus i que no presenti símptomes de la Covid-19, amb la finalitat de frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. El cribratge es farà al pavelló poliesportiu de Can Parellada dilluns i dimarts. Salut ha establert una estratègia conjunta en la lluita contra la Covid-19, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Terrassa, l'Institut Català de la Salut, el Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès, i el Banc de Sang i de Teixits, basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus.

Resultats
Des del CAP Antoni Creus s'enviarà un SMS a les persones candidates a fer-se la prova amb una proposta de data concreta, per tal d'intentar fer el procés més àgil i evitar al màxim possible les cues. Els usuaris d'aquest centre d'atenció primària que no rebin l'SMS podran acostar-se igualment a l'equipament per fer-se la prova, sempre que portin la targeta sanitària.

El pavelló estarà obert de 8.30 a 14 h i de 15 a 20.30 h, per fer les proves PCR, que aniran a càrrec de professionals del Banc de Sang i Teixits.

Pel que fa als resultats de la prova, s'enviaran per SMS i es podran consultar a l'aplicació La Meva Salut. Els casos positius seran contactats pel seu equip d'atenció primària, que farà el seguiment oportú.

Pel que fa a les persones que presentin símptomes, no han de ser ateses en aquest dispositiu, sinó que han d'anar al CAP per ser valorades i fer-se la prova, si s'escau, en el seu centre d'atenció primària.

L'Ajuntament de Terrassa informarà la ciutadania d'aquesta acció a través de cartells i de la web municipal i de les xarxes socials institucionals amb l'objectiu d'arribar a tota la comunitat per aconseguir la màxima participació possible.

Aquest mateix cribratge massiu s'ha fet aquesta setmana, entre dimarts i ahir divendres, a Rubí, en concret a la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler, amb una gran participació de la ciutadania.