Cribratge a un pacient assimptomàtic.

Dilluns comença el cribratge a Can Parellada

26.11.2020 | 20:58

La campanya de cribratges comunitaris que de manera intensiva realitza Salut no arribarà avui a Terrassa, com inicialment estava previst, sinó que serà dilluns. Així ho confirmaven ahir des de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, que avui farà públic el detall de l'operació, amb horari i emplaçament.

Inicialment el cribratge es farà a la població asimptomàtica de més de 16 anys corresponent a la zona del Centre d'Atenció Primària de Can Parellada. El CAP enviarà un SMS usuaris del centre amb una proposta de data per fer-se la prova. Caldrà portar la targeta sanitària.

D'altra banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, va demanar ahir a la societat i a les diverses administracions, també la de l'Estat, que es "conjurin" perquè el pla de desescalada de Catalunya funcioni i s'eviti una possible tercera onada de la pandèmia de la Covid-19.

La realitat és que Catalunya ha reobert una part dels sectors afectats amb 509 persones ingressades a les UCI (dilluns passat, dia 23, inici de la desescalada), amb una vintena d'ingressos nous cada dia en aquestes unitats i 50 morts diaris, segons va informar el director del Servei Català de Salut, CatSalut, Adrià Comella."La malaltia no s'ha controlat ni molt menys i més de la meitat dels llits d'UCI estan dedicats a Covid", va assegurar.