Els gimnasos han recuperat una part de l'activitat. A la imatge, el Basic Factory de Terrassa.

L'esport es desconfina de forma parcial

23.11.2020 | 20:50

L'esport ha estat un dels sectors més penalitzats per les mesures de control de la pandèmia. Després del tancament de tota l'activitat no professional del mes d'octubre, ahir gimnasos i centres esportius van reobrir les portes amb les restriccions que imposa el pla de desescalada del govern de la Generalitat: les instal·lacions a l'aire lliure poden funcionar amb un 50 per cent del seu aforament i la que es fa en recintes tancats, a un 30 per cent de la capacitat. Aquests percentatges canviaran a la segona fase de la desescalada, en la qual es podrà utilitzar el 50 per cent de la capacitat en els recintes interiors.

El CN Terrassa, l'entitat local amb major nombre d'associats, va obrir totes les seves instal·lacions i només deixa de fer les activitats dirigides. Els clubs de hockey (CD Terrassa, Club Egara i Atlètic) també van reiniciar l'activitat només amb les limitacions que marca la llei quant a ocupació dels espais, tant pel que fa a l'àmbit social com a les seves escoles esportives. Cal recordar que els vestidors només es poden utilitzar en el cas de les piscines. De la mateixa manera, els gimnasos privats van recuperar el seu programa d'activitats per fer front a un moment delicat que ha posat en risc el seu futur. Tots els agents del sector coincideixen en assenyalar que l'aplicació de les mesures de control fan de l'esport un àmbit segur.

Entrenaments
Milers de terrassencs i terrassenques van tornar ahir als entrenaments dels equips federats de la ciutat en les diferents disciplines. Els clubs han reformulat la seva activitat per complir amb la normativa d'espais i també quan a horaris, ja que a les nou de la nit ha de concloure l'activitat esportiva per respectar el toc de queda. Tant les categories formatives com els equips de categories territorials van tornar als entrenaments després de la segona aturada d'aquest any.

De moment, l'esport federat limitarà la seva activitat als entrenaments. Les competicions que tinguin àmbit estatal són les úniques que continuen competint, malgrat que a porta tancada. La previsió és que les lligues territorials, en totes les categories, tornin al gener si no es produeix cap retrocés en el procés de desescalada.

Les federacions catalanes esportives ja han començat a treballar en una reprogramació dels calendaris i, fins i tot, en els models de competició establerts. De forma generalitzada es considera que és inviable mantenir l'estructura actual prevista, un fet que obligarà a un plantejament nou en tots els sentits.