Interior del bar-restaurant Cal Felip, aquest matí.

Terrassa inicia la desescalada

23.11.2020 | 12:19

El pla de desescalada aprovat pel Govern permet obrir a partir d'aquest dilluns bars i restaurants amb un límit d'aforament del 30% a l'interior i ininterrompudament fins a les 21:30 hores, mentre que les activitats culturals es poden reprendre amb el 50% de l'aforament. També torna l'activitat esportiva.

En aquesta primera fase de la desescalada es manté el toc de queda nocturn entre les 22:00 i les 06:00 hores i tampoc es podrà sortir del municipi els caps de setmana, ni tan sols per acudir a actes culturals.

Malgrat tot, el sector de la restauració, tancat des del passat 16 d'octubre, podrà tornar a obrir les portes, i també es reprendran les activitats culturals, encara que amb el 50% d'aforament i un màxim de 500 persones, una limitació que també han de respectar les biblioteques i museus.

Les sales de concerts, que inicialment havien quedat al marge de l'obertura per un error de publicació al DOGC, podran finalment reobrir des d'avui després de ser corregit el text, però no així el sector de l'oci nocturn, que seguirà tancat en consonància amb el toc de queda.

Des d'aquest matí ja s'ha pogut veure una altre imatge de la ciutat, amb terrasses amb dos metres de distància entre taules. Malgrat que el dia es fred, el sol ha provocat que moltes persones hagin pogut tornar a gaudir de les propostes de bars i restaurants. Han estat 38 dies tancats. Encara que amb limitacions, la ciutat vol tornar a iniciar el camí cap a la normalidad. És el segon intent.