Arxiu.

El reglament es blinda per evitar sobrepreus al rebut de l'aigua

18.11.2020 | 20:55

Taigua teballa en la modificació del reglament del servei d'abastament d'aigua a la ciutat per evitar les conseqüències en els rebuts de les lectures estimades, en situacions extraordinàries com la de la darrera primavera.

Si es produeix una lectura estimada, els consums es repartiran entre els trimestres afectats de manera proporcional per evitar increments desproporcionats. Així ho ha decidit ja el consell d'administració de l'empresa municipal.

El risc de les lectures estimades acabarà definitivament amb la implantació de comptadors automàtics amb lectura remota. Ara, la proporció de comptadors amb telelectura és mínima a la ciutat, on Taigua es planteja com a objectiu implantar el model a la majoria d'abonats.

Com Terrassa, Barcelona també ha modificat el reglament del cicle integral de l'aigua, després d'un intens debat sobre si el sobrecost dels rebuts responia a una mala gestió per part d'AGBAR o bé corresponia a l'administració resoldre la situació.

La Comissió d'Economia de l'Ajuntament de Barcelona va aprovar modificar l'article 60 del reglament, relatiu als consums estimats, per evitar que situacions d'aquest tipus es tornin a produir.