Ajut municipal de 142.000 mil euros per l'equitat a les escoles

Ajut municipal de 142.000 mil euros per l'equitat a les escoles

17.11.2020 | 20:47

L'Ajuntament de Terrassa, a través dels Serveis d'Educació, ha obert una nova convocatòria dels ajuts a la igualtat d'oportunitats educatives per al curs 2020-21. La convocatòria s'adreça a les llars d'infants públiques, centres d'infantil, primària i secundària públics i concertats, escoles d'educació especial i a les escoles d'infantil i primària públiques d'altres municipis amb alumnat resident a Terrassa (Roc Blanc de Viladecavalls i Pilarin Bayés de Sant Quirze del Vallès). En total, uns setanta centres es podran beneficiar de la subvenció.

Els ajuts de l'Ajuntament estan destinats als centres i tenen com a finalitat subvencionar el preu del material, de les sortides, d'activitats i tallers. El procediment és que sigui el mateix consell escolar del centre que pugui decidir a on destinarà la subvenció. Així mateix, el centre benefactor haurà de presentar un justificant de la despesa feta amb els diners municipals, segons van explicar ahir des de Serveis d'Educació. La dotació econòmica és la mateixa de l'any passat (142.487 euros) però enguany s'ha reformulat els mecanismes de distribució, en el marc de les accions per lluitar contra la segregació escolar. Així, els ajuts es distribuiran de manera proporcional al percentatge d'alumnes amb necessitats educatives de suport específic per raons socioeconòmiques i culturals que hi hagi a cada centre. A més, tots els centres públics i concertats participen de la mateixa convocatòria d'ajuts i no a dues bosses diferenciades com fins ara.

Tràmits més senzills
Les escoles poden tramitar la sol·licitud dels ajuts fins al 25 de novembre. Una altra novetat és que enguany s'han simplificat els tràmits i les escoles només hauran de fer una sol·licitud a través de la seu electrònica. Amb aquestes subvencions, el govern municipal vol avançar en la seva estratègia per a augmentar l'èxit educatiu a la ciutat, basada en una escolarització equilibrada i en el foment de les oportunitats educatives dins i fora de l'horari escolar. Com es va constatar, la xarxa escolar de la ciutat té centres d'alta complexitat.