Una de les adolescents víctima d'assetjament continuat per part de la banda a la ciutat.

El grup de noies amenaça ara nenes de 9 a 11 anys

14.11.2020 | 11:02

L'actitud violenta del grup de noies que ha protagonitzat agressions indiscriminades a menors a la zona nord de la ciutat no remet. Divendres van amenaçar tres nenes d'entre 9 i 11 anys que van haver de refugiar-se a una botiga aterrides. La publicació, la darrera setmana, de diversos episodis recents de violència ha fet aflorar aquests dies altres casos protagonitzats per la banda d'adolescents, un dels quals està en mans de la Fiscalia de Menors i a l'espera de judici.

La intervenció de Mossos i Policia Municipal i la determinació municipal d'explorar la via del treball social no semblen aturar el grup d'adolescents. Divendres, 6 de novembre, les noies van amenaçar i atemorir tres nenes que estaven al carrer, entorn de la plaça del Primer de Maig.

Les petites van apretar a córrer i van demanar socors a una botiga propera, on casualment hi havia una de les adolescents agredides aquest estiu amb la seva mare. "Abans d'entrar a la botiga, la meva filla ja es va posar molt nerviosa perquè el grup estava a uns metres i se'n reia d'ella", comenta la Rocío, mare de l'adolescent amenaçada aquest estiu i germana d'una de les adultes agredides.

Feia pocs minuts que es trovaben a l'interior de la botiga quan "van arribar a la porta dues nenes petites plorant desesperadament i demanant ajut per què les volien pegar", explica la mare. Poc després va entrar una tercera víctima "completament desencaixada".

Una senyora que passava per la zona va treure el mòbil per trucar la policia, però "les nenes li van demanar plorant que no ho fes. Van explicar que les havien amenaçat amb què els arrencarien el cap si trucaven".

Quan els agents van arribar a la zona el grup ja no hi era. "La banda continua i agredint per diversió", denuncia la Rocío . "I ara amb nenes petites, que ni portaven mòbil per demanar ajut".

Les famílies de les víctimes es van reunir amb el tinent d'alcalde de Drets Socials, Noel Duque, i han mantingut aquests dies reunions amb Mossos d'Esquadra i Policia Municipal. Continuen demanant "mesures efectives que parin els peus a aquesta banda, que ara ja sabem que la integren gairebé vint adolescents i que actua en diferents punts de la ciutat".

També al sector de Torre-sana
La difusió de les agressions en mitjans de comunicació i en xarxes ha fet aflorar episodis violents anteriors als denunnciats al nord de la ciutat, en aquest cas al sector de Torre-sana. Els atacs els protagonitza un altre grup d'adolescents que "està relacionat amb el del nord de la ciutat", expliquen les mares. "Les noies es mouen d'un sector a l'altre i actuen en grups petits. Ho sabem segur, se les veu en ambdós sectors, i els ho hem fet arribar a la policia".

A Torre-sana, una mare que demana anonimat explica el "calvari" que viu la seva filla des de fa gairebé dos anys.

Tot va començar, diu, quan una de les agressores va trencar amb la seva parella i el noi va iniciar una relació amb la seva filla. "Primer van ser els insults a l'institut i a xarxes, burles sobre el seu físic i empentes al passadís de l'escola, on un dia van atemorir els alumnes dient que portaven un ganivet a la motxilla".

El to va anar pujant i van arribar les amenaces de mort -"filla de la gran puta, et mataré"- i l'assetjament domiciliari. "Una de les nenes viu a cent metres de casa. Amb el grup, seuen a la porta de casa nostra esperant que surti la meva filla. La situació és insuportable".

La família de la víctima va presentar denúncia pels fets i, en resposta, "aquest estiu la germana d'una de les agressores va anar a buscar la meva filla al parc". La nena estava amb un amic i l'agressora "la va agafar pels cabells i la va colpejar, advertint-la que si la seva germana acabava a un centre de menors, la mataria".

La família es queixa que ha presentat dues denúncies i "ens han negat l'ordre d'allunyament. Diuen que no hi ha res que ho justifiqui, però la meva filla no pot fer vida normal. No surt de casa ni va a l'institut si no és acompanyada. És molt injust. El castic l'està patint ella injustament". Aquest cas és un dels que investiga la Fiscalia de Menors. La instrucció està avançada i pendent de judici en aquests moments.

El grup també pressiona la família -"ens reten pel carrer i hem de callar per què son menors"- i contra l'entorn de la víctima. Un amic seu que la va defensar viu un calvari similar des de fa mesos.

El noi ha patit agressions verbals, físiques "i persecució. També ciber bulling a través de xarxes", expliquen fonts familiars. Com en l'anterior cas aquesta víctima, que també ha denunciat els fets, acumula molts mesos d'assetjament.