Marc Armengol, portaveu municipal del PSC.

El PSC estudia un ple extraordinari per aquest any

11.11.2020 | 21:03

El Partit dels Socialistes de Catalunya va ser la formació que va impulsar a l'octubre la celebració d'un ple extraordinari sobre l'estat de la ciutat. El partit va renunciar a portar el tema a votació al ple mitjançant una proposta de resolució donat que tots els partits van consensuar un acord de junta que "fixava 2020 com a data de celebració", comenta Marc Armengol.

Els partits van consensuar desplaçar-lo al mes de febrer, decisió que comparteixen els socialistes, tot i que no renuncien "a un ple extraordinari abans d'acabar l'any, tal com havíem acordat."

El ROM fixa que per convocar un ple extraordinari calen els vots d'una quarta part del Consistori, set regidors de 27. Els set edils del grup socialista serien suficients per convocar un ple extraordinari abans de final d'any i previ al ple sobre l'estat de la ciutat.

Armengol va dir ahir que el PSC valorarà els dies vinents si finalment força el ple extraordinari, que haurà de ser monogràfic. "Valorarem el tema, l'oportunitat i volem comptar amb el consens de l'oposició".

Sobre el tema de debat, el socialista apunta un primer llistat de qüestions que ben segur també s'abordaran en el debat del febrer. "La pandèmia de la Covid i la situació de la ciutat -diu-, la pressió de l'asistència primària, l'estat de la neteja, les escoles i el futur del creixement urbanístic".