Professionals de Mútua és protegeixen per atendre pacients amb Covid.

Baixen els pacients en planta per primer cop a la segona onada

11.11.2020 | 21:03

La corba dels ingressos hospitalaris de pacients amb Covid-19 baixa per primer cop a la ciutat, una dada que si es confirma, podria indicar que el pic hospitalari de la segona onada s'hauria superat.

Concretament a la ciutat hi havia ahir 186 persones ingressades, 38 menys que només dos dies abans, dilluns 9 de novembre. La xifra inclou els pacients ingressats en planta a l'Hospital de Terrassa i a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa, els pacients a les UCI, a cures semiintensives i en hospitalització domiciliària.

Pel que fa als ingressos en planta, a l'Hospital de Terrassa hi havien ahir 63 persones amb Covid-19 i dues a l'Hospital de Sant Llàtzer, enfront dels 74 ingressats de dilluns, amb 3 a Sant Llàtzer. A les plantes Covid de Mútua atenien ahir 77 pacients i dilluns eren 101.

Els malats en estat crític o semicrític, però, no remeten als centres mèdics de la ciutat. A l'Hospital de Terrassa continuen 11 persones a l'UCI, la mateixa xifra que dilluns. A Mútua es manté la xifra de 6 pacients a la unitat de cures intensives i pugen de 6 a 7 els pacients a semicrítics.

La millora de les dades hospitalàries a Terrassa coincidia ahir amb una baixada de contagis a Catalunya.

La comunitat sumava 2.997 nous contagis de Covid i 5 morts més en 24 hores, mentre segueix caient a poc a poc la velocitat de transmissió del virus (Rt), que es va situar en 0,88, dues centèsimes menys que dimarts, tot i que ja frega els 600 ingressats a les UCI.

Segons les dades actualitzades dimecres pel Departament de Salut, el nombre de persones malaltes de Covid-19 que estan hospitalitzades és de 2.635, un total de 62 menys que dimarts, el que comença a suposar un lleuger alleujament hospitalari, tot i que han augmentat els pacients greus que estan a l'UCI, 597, sis més que la vigília.

La Rt, a 0'88
El nombre de morts des de l'inici de la pandèmia és de 14.745 persones a Catalunya, cinc d'elles reportades en les últimes 24 hores, mentre segueixen incrementant-se els morts diaris per la malaltia.

La velocitat de reproducció del virus (Rt), que indica l'evolució de la pandèmia, ha disminuït per catorzè dia consecutiu a Catalunya, però ho fa a un ritme tan lent -ahir va tornar a decréixer 2 centèsimes- que, segons els experts, almenys es trigaran tres setmanes més a baixar dels 1.000 contagiats diaris i dels 300 ingressats a les UCI.

Els epidemiòlegs destaquen la importància de mantenir per sota d'1 la Rt i anar disminuint aquest indicador de mica en mica perquè a poc a poc això incideixi en un menor nombre de contagis.