Arxiu.

Augmenta l'interès dels catalans pel producte local a causa de la Covid

11.11.2020 | 21:03

La pandèmia està canviant els hàbits de consum de les persones i famílies. Un 20% dels catalans ha augmentat el seu interès pel producte local i això ha fet que s'hagi incrementat en un 4,8% la compra a les botigues d'aliments del barri. Són algunes de les principals conclusions de l'estudi sobre l'impacte de la Covid-19 en el model de compra que ha fet la Generalitat i que ha presentat la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà.

Sobre aquests canvis d'hàbits, la consellera s'ha mostrat satisfeta perquè impliquen "més consum de producte de proximitat, més consum de productes frescos i més sensibilitat sobre tot allò que llencem". La consellera va afegir que "són reptes que tenim com a societat i que encaixen amb les polítiques que el departament ve desenvolupant. Enmig de tota la crisi social i econòmica que ha suposat la Covid-19, ens trobem davant una oportunitat per avançar en aspectes sobre els quals fa anys que treballem i que ens permetran enfortir el nostre sector agroalimentari".

Una altra de les conclusions destacades fa referència a l'increment de la sensibilitat del consumidor en relació amb el preu dels aliments i a la reducció de la importància del lliurament de menjar a domicili. L'estudi també assenyala que un 23% dels consumidors ha augmentat la despesa en la compra d'aliments.