Arxiu.

Certificació per a una residència de la Fundació Vallparadís

10.11.2020 | 20:30

La Fundació Vallparadís del grup MútuaTerrassa aposta des de fa anys pel model d'atenció centrada en la persona, com a visió de la qualitat assistencial que respecta la dignitat de cada persona, la seva singularitat i el dret al control de la pròpia vida. Aquesta aposta va portar a la Fundació a impulsar el projecte de convertir els centres que gestiona en centres lliures de subjeccions.

La residència Móra la Nova és la primera de les residències que aconsegueix aquest objectiu, com també l'acreditació que ho certifica.

La residència Móra la Nova ha finalitzat el procés de canvi del funcionament i organització del centre i també, i potser el més complex, un canvi en la mentalitat dels cuidadors. En aquest sentit, la seva directora, Montse Llombart, afirma que "vam aprendre a acceptar cert grau de risc com una part essencial d'una bona atenció i cura".

Durant tot l'any 2019, la residència es va endinsar en els quatre pilars que fonamenten la Norma Libera Care i els 71 indicadors que la formen, centrats en tres nivells d'acreditació: Fase Inicio (Fase I), Libera Calidad de Vida (Fase II) i Libera Dignos (Fase III), fins a aconseguir l'acreditació aquest 2020.

La Norma Libera-Care és la primera norma de treball que aconsegueix mesurar la qualitat de vida des de la gestió de la mateixa en les organitzacions que es dediquen a "tenir cura".