El confinament nocturn continuarà vigent a Catalunya com a mínim fins el 22 de novembre.

El Procicat aprova prorrogar el toc de queda durant 15 dies més

06.11.2020 | 21:18

El comitè tècnic del Pla d'Emergències de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) va acordar ahir prorrogar durant quinze dies més el toc de queda, o confinament nocturn, arreu del territori català.

Aquesta pròrroga es publicarà al DOGC abans de dilluns que ve, que és quan venç l'actual decret de toc de queda.

El Departament de Salut ha proposat aquesta pròrroga per consolidar les incipients dades esperançadores de l'epidèmia i fonts d'Interior han dit que "cal perseverar per mantenir la tendència" de millora epidèmica.

Les dades epidemiològiques marcaven ahir que Catalunya ha superat el pic de contagi de la segona onada de la Covid i que la Rt, la velocitat de propagació, es manté per sota d'1 (0,94). Així ho va dir ahir divendres en roda de premsa el secretari del Departament de Salut, Marc Ramentol. La pressió hospitalària, però, continua sent molt alta, donat que l'efecte de les mesures de restricció preses els darrers dies encara no han repercutit en una baixa en els ingressos ni en la xifra de morts.

Cal recordar que el tancament perimetral de Catalunya i el tancament per municipis durant el cap de setmana va entrar en vigor fa set dies. Fins el proper cap de setmana no complirà els catorze dies que els epidemiòlegs estipulen com a període d'incubació de la malaltia i, per tant, de comprovació de l'efectivitat de les mesures.

Dins l'estat d'alarma
A partir de dilluns el confinament nocturn seguirà establert entre les 22:00 i les 06:00 hores, dins dels paràmetres que permet l'estat d'alarma decretat pel govern Espanyol.

Mentrestant, segueixen vigents els tancaments de bars, restaurants, centres d'estètica, teatres, cinemes, gimnasos, la limitació d'aforaments als comerços i supermercats i el tancament perimetral de Catalunya durant tota la setmana. També el tancament per municipis durant el cap de setmana.

Aquestes últimes mesures hauran de ser revisades a finals de la setmana be, ja que el venciment del decret que les va instaurar durant 15 dies es produirà divendres que ve.

Totes aquestes mesures han aconseguit que Catalunya hagi superat el pic de contagis de la segona onada i que la velocitat de propagació hagi baixat d'1, a més d'estabilitzar el nombre d'ingressos hospitalaris, que aviat s'espera que s'apreciï també en el nombre de pacients greus a l'UCI.