Els propietaris de negocis de la restauració i altres sectors demanen tornar a treballar.

Dues protestes rebutgen toc de queda, retallades i tancaments

06.11.2020 | 21:18

La indignació contra la gestió de la crisi de la Covid i el tancament de negocis va en augment a la ciutat, on diversos col·lectius van sortir ahir al carrer per expressar el seu malestar. D'una banda els restauradors i propietaris de negocis forçats a tancar i, d'altre, els col·lectius de l'Esquerra Independentista, van recórrer quasi simultàniament el centre de la ciutat.

De manera espontània, convocats per xarxes socials, els propietaris de bars i restaurants van iniciar ahir la seva protesta a la plaça de l'Aigua. Amb xiulets i petites pancartes, els participants van baixar l'avinguda de l'Abat Marcet i la de Josep Tarradellas en direcció al Raval, on van fer una sonora xiulada.

"Protestem contra el tancament dels nostres negocis per què ja no podem més", comentava ahir Juan Luis Anguita, de la braseria Chapó. "Molts han tancat i els que obrim estem facturant un 10 per cent. No tenim ni per pagar el llum". Al seu costat Francisco Girol, de la granja Avenida Àngel Sallent, es queixava que l'administració no compensi les pèrdues. "Si haig de tancar per què el meu negoci no va, callo. Però si l'administració ens obliga a tancar, no pot deixar-nos tirats".

Minuts abans, al davant de l'oficina del BBVA del carrer Sant Pere, el Colectivo sin Vivienda denunciava la represa dels desnonaments. La plataforma es va sumar ahir a la segona protesta dels col·lectius de l'Esquerra Independentista des del decret del toc de queda. La manifestació col·lectiva es va aturar davant la Cecot i a Mútua, on la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública va denunciar que "retallar en sanitat és assassinat".