Terrassa va acollir operatius específics per fer-se la prova de la Covid-19.

Marea Blanca reprova la gestió de Salut en la demora i resultat de la PCR

05.11.2020 | 21:06

Els col·lectius sensibilitzats per la sanitat pública han reiterat la seva preocupació per la gestió de la crisi sanitària provocada per la Covid-19. La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública-Marea Blanca a Terrassa ha expressat, a través d'un comunicat, la seva preocupació per la forma com s'està gestionant la prova PCR. I assegura que "hem pogut constatar que a la nostra ciutat i àrea d'influència, quasi 300 mil persones, aquesta feina de detecció del virus no s'està realitzant de forma correcta".

Marea Blanca en fa denúncia de la realitat d'algunes situacions que ha copsat. Així, explica que quan una persona demana fer-se la PCR perquè ha estat en un contacte directe amb un positiu, diu que la deriven al domicili i que ja l'avisaran. La plataforma alerta però que "moltes persones expliquen que passats 7 dies, ningú s'ha posat en contacte amb ells. Si tenen neguit, cosa normal, i intenten trucar, sovint és impossible contactar per col·lapse telefònic dels CAPS. I si acudeix allà de forma presencial, la deriven de nou al domicili i malgrat estar allà no li fan i no té cap trucada i cap control".

Confinaments incerts
El col·lectiu segueix el seu relat dient que és possible que les persones que estan pendents de la prova es quedin a casa però que pot haver-hi que surtin del domicili per desenvolupar la seva activitat normal, un fet que pot comportar escampar la malaltia sense saber-ho. La plataforma es pregunta si Salut es vol estalviar PCR.

Marea Blanca també anota un altre aspecte com la demora en saber el resultat de la prova. Afirma que "poden passar de 7 a 10 dies fins a tenir el resultat, amb l'angoixa de la persona que espera i amb la possibilitat que no realitzi de manera correcta el confinament". També explica que han rebut informació que persones cansades d'esperar, han optat per fer-se per la via privada i que els laboratoris (Echevarne) els han exigit la presentació de la targeta sanitària. Marea Blanca pensa que pot haver una doble facturació.