L'accés a l'antic edifici de les consultes externes de Mútua, al número 25 del carrer del Castell. Ara centralitza totes les PCR.

Mútua desplaça les proves PCR a les antigues consultes externes

02.11.2020 | 20:51

Ahir va ser el primer dia d'activitat Covid al primer pis de les antigues consultes externes de MútuaTerrassa, al número 25 del carrer del Castell. Des de dilluns 2 de novembre, la Fundació Assistencial MútuaTerrassa ha centralitzat totes les proves PCR en aquestes dependències.

Al carrer del Castell es fan les PCR de tots els contactes de la població depenent dels CAPs Oest, Sud i Rambla. D'aquesta manera, qualsevol ciutadà que hagi estat en contacte directe amb un positiu que sigui pacient d'aquests ambulatoris ja no haurà de dirigir-se al seu centre de referència per fer-se la PCR, sinó a les antigues consultes externes del carrer del Castell.

Són els gestors covid, els responsables de fer l'estudi de contactes, els que comuniquen a la persona dia, hora i adreça on és realitzarà la prova. Sempre s'ha de demanar cita prèvia, i es por fer al telèfon 93 738 30 40 o bé mitjançant citació online al web mutuaterrassa.cat.

Al carrer del Castell també és faran les PCR de totes les escoles depenents dels CAPs Oest, Sud i Rambla, tant de l'alumnat com del professorat en contacte directe amb un positiu. Com en el cas dels pacients dels CAPs, els gestors covid els informen de la cita.

A la resta d'escoles ubicades en les zones corresponents als CAPS del Consorci Sanitari de Terrassa, les proves de PCR les realitzen els ambulatoris de referència.

Ahir va ser el primer dia de concentració de les proves a l'antic edifici de consultes externes del carrer del Castell. Durant la primera jornada es van fer 240 PCR de les escoles i 180 PCR de persones contactes amb positius. Tots van arribar a l'equipament amb cita prèvia. "La jornada ha transcorregut sense cap incidència i de forma molt favorable", informaven ahir des de MútuaTerrassa.

Patologies respiratòries
En coordinació amb el Servei Català de la Salut, MútuaTerrassa treballa per alliberar "en la mesura del possible" als centres d'atenció primària d'aquelles activitats Covid que generen grans fluxos d'usuaris. Les proves PCR resultat dels rastrejos de contactes directes d'un positiu s'han disparat, tensionant molt els equips professionals de l'assistència primària. En aquest context és prioritari descarregar els CAPS de fluxos de pacients.

MútuaTerrassa anuncia que durant la primera quinzena de novembre està previst atendre al carrer del Castell la patologia respiratòria que actualment s'atén en el CAP Rambla. "Es tracta -diuen- únicament d'un canvi d'ubicació per evitar concentracions de persones en els CAPs i mantenir àrees diferenciades covid i no covid".

Amb l'arribada del fred, i amb l'epidèmia de grip a principis d'any, l'afluència de persones amb patologies respiratòries es dispararan a tots els CAPs i especialment al CAP Rambla, un equipament que dóna cobertura a un volum de població molt superior a la mitjana.