L'accés a la residència de Sant Josep Oriol, al carrer de l'Església.

Augmenten els positius al brot de la residència Sant Josep Oriol

02.11.2020 | 20:51

El brot de Covid 19 a la residència de la gent gran Sant Josep Oriol ha superat el seu moment crític, però encara detecta nous casos positius i la llista de defuncions creix.

Dues persones usuàries de l'equipament, situat al cèntric carrer de l'Església, han mort en els darrers dies, elevant a quatre la xifra de defuncions. Dos usuaris han perdut la vida a l'hospital i dos a la residència, expliquen des de la comunitat Germanes Franciscanes de la nativitat, gestora del centre.

Natàlia Antoñana, directora general assistencial de la congregació, explica que "la situació crítica ha passat i hi ha residents que ja experimenten una millora".

La Covid ha impactat durament a la residència Sant Josep Oriol, on van registrar el primer positiu el passat 10 d'octubre. "Alguns dels nostres usuaris surten al carrer i ho feien quan era permès. Creiem que aquest pot ser l'origen del brot, però no ho sabem amb certesa".

Al centre "s'han contaminat 19 dels més de 40 treballadors i 52 de les 67 persones usuàries. "Alguns estan en situació delicada, però altres estan en clara millora".