Acte de protesta de professionals de la sanitat pública a la plaça Lluís Companys.

Suport per reforçar l'atenció primària

30.10.2020 | 20:47

Els professionals sanitaris a Terrassa van denunciar aquest dimarts, a la plaça Lluís Companys, que estan al límit i demanaven una reunió amb l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, perquè intercedís davant de la conselleria de Salut. El seu acte de protesta públic ha tingut impacte en el Consistori. El ple d'ahir va aprovar per unanimitat una proposta de resolució del PSC i Ciutadans que demana millorar la situació dels centres d'assistència primària (CAP), uns centres que amb la pandèmia han de prioritzar consultes i visites.

Els regidors del PSC, Eva Candela, i de Ciutadans, David Aguinaga, van coincidir en manifestar "la tensió que estan aguantant aquestes unitats d'assistència bàsica". Candela va pronosticar, a més, que "el compromís del Govern de la Generalitat per invertir 300 milions anuals fins al 2022 no seran suficients". El portaveu d'ERC, Isaac Albert, soci del govern municipal, va considerar que "era molt aviat per dubtar-ne" i va elogiar la iniciativa de l'executiu català. Albert, de tota manera, va voler deixar clar que "estem a favor però la proposta no tocava perquè la Generalitat ja ha posat les bases del pla i, per tant, demanar-ho per part de l'Ajuntament és deslleial i oportunista".

Consultes municipals
El ple també va tenir unanimitat en sol·licitar un pla de xoc per reduir la llista d'espera a les oficines municipals d'atenció ciutadana. La proposta de Junts x Terrassa (JxT) va ser presentada per la seva portaveu, Meritxell Lluís, qui va reprovar que els ciutadans s'hagin d'esperar d'una a dues hores per ser atesos i que també hi hagi molta demora pel servei del 010. Al seu torn, la portaveu de Tot per Terrassa (TxT), Núria Marín, va argumentar que l'atenció ciutadana, amb la crisi sanitària, havia augmentat, especialment amb les restriccions presencials. Marín va dir, però, que "ja estan en marxa mesures per implantar millores. El què passa és que l'aplicació és lenta". Altres temes presentats pels grups de l'oposició no van tenir tanta sort i es van quedar al paper escrit. El PSC, tal com havia avançat, va portar una proposta de resolució sobre la reforma de l'espai del Portal de Sant Roc, després que tanqués l'aparcament per problemes estructurals. El portaveu, Marc Armengol, va obrir el debat per estudiar usos alternatius a refer el pàrquing. El portaveu d'ERC, Isaac Albert, va insistir en el fet que "el tema de discussió no és fer un aparcament, sinó precisament fer un pla per reformar aquest espai que ha de ser un pretext per establir una via potent des de les escoles fins a la plaça del Progrés" i que "el problema a resoldre és reformular els accessos al pàrquing de la Plaça Vella". El PSC tampoc va aconseguir tirar endavant un estudi d'opcions a la recollida pneumàtica de residus, que es vol implantar en zones residencials com Can Colomer. I, finalment, els socialistes també van veure frustrada la seva proposta d'implantar vals de descompte.