La cultura es desplaça a internet

31.10.2020 | 04:00

Les noves restriccions han afectat de ple el sector cultural, de manera que els ciutadans que vulguin accedir a la cultura de forma presencial tenen una oferta limitada a llibreries, museus, sales d'exposicions o cases artístiques, mentre el cinema, el teatre i la música s'han refugiat a internet.

Les noves restriccions mantenen oberts de moment els museus i sales d'exposicions, encara que només es podrà ocupar un terç dels seus aforaments, cosa que no representa un problema ja que fins ara no sobrepassava aquesta afluència de visitants.

Els amants del còmic tenen fins demà una nova cita amb el Manga Barcelona, en una edició totalment en línia i gratuïta que, tot i el format virtual, comptarà amb convidats japonesos: els dibuixants Kaori Tsurutani i Gengoroh Tagame, que formen part de l'exposició virtual "Manga, diversitat i inclusió". Tancades totes les sales de cinema, els cinèfils, a més de recórrer a la televisió i les plataformes, podran accedir als títols que ara programen en línia a través de Filmin dels festivals Asia Film Festival o In-Edit.

I com a saludable recurs, sempre es pot anar a una biblioteca o a una llibreria per agafar de prestac o comprar un llibre interessant i emportar-se la cultura a casa.