Milers de ciutadans visita cada any per Tots Sants als seus difunts al Cementiri. Aquest any la diada està marcada per les restriccions.
Durant un màxim de 60 minuts

Màxim de 2 mil persones alhora al Cementiri i estades de 60 minuts

23.10.2020 | 20:09

Les visites al complex funerari amb motiu de la diada de Tots Sants estaran marcades per l'excepcionalitat de la segona onada de la pandèmia de la Covid-19. L'Ajuntament de Terrassa ha fet públic el dispositiu d'aquest any, que té com a principal novetat la limitació de l'aforament al complex funerari.

Durant la festivitat de Tots Sants, i també els dies previs i posteriors, l'ocupació del Cementiri no podrà excedir de les 2 mil persones alhora. Funerària reforçarà aquests dies el dispositiu de control d'accessos i de seguretat a l'interior del recinte per tal de regular l'aforament en tot moment, gestionar les entrades i sortides i garantir que les visites mantenen les distàncies de seguretat. Les persones hauran de respectar 1,5 metres i circular per la dreta a les escales i als carrers del complex funerari.

Per garantir la rotació suficient i que ningú es quedi sense visitar el Cementiri aquest any, per primera vegada l'estada serà limitada. Els visitants no podran restar dins del complex més d'una hora i, un cop dins, l'Ajuntament demana que es limiti l'ús de bancs i seients.

Les persones que arribin al Cementiri hauran de portar mascareta i aplicar-se gel hidroalcohòlic abans d'entrar al recinte. Als accessos del complex funerari hi hauran dispensadors. Als lavabos s'entrarà d'un en un i als carrers no es podrà ni menjar ni beure.

Avançar l'escapada
L'Ajuntament de Terrassa ha fet una crida a la ciutadania perquè més que mai aquest any esglaoni les visites al Cementiri. L'objectiu és evitar les aglomeracions i prevenir el risc de contagi. Milers de persones visiten cada any el Cementiri el dia de Tots Sants. L'objectiu és que aquesta edició moltes més avancin l'escapada a la necròpolis.

Per garantir la seguretat, Funerària ha anunciat que intensificarà les mesures de neteja i desinfecció de totes les instal·lacions, especialment les d'ús col·lectiu.

Pel que fa als serveis especials per Tots Sants, aquest any es podrà reservar la neteja i ornamentació de les sepultures i els encàrrecs anteriors al dimarts 27 d'octubre gaudiran d'un 10% de descompte.

La segona onada no afectarà la venda de flors i ornamentacions a la porta del Cementiri. Si no hi ha restriccions de darrera hora, les parades estaran des d'avui 24 d'octubre fins a l'1 de novembre de 9 a 18 hores.

Tampoc s'alterarà l'agenda d'activitats del dia de Tots Sants. S'ha programat una visita guiada al cementiri, a càrrec del Museu de Terrassa, que ja té les places exhaurides.

En el recinte del Cementiri s'habilitaran dos punts musicals per acompanyar les visites. Les actuacions seran al matí del dia de Tots Sants, entre les 10 h i les 13,30 h. Al Temple Multiconfessional, la comunitat Bahá'í farà a migdia una oració per al procés espiritual de les ànimes. A les 16.30 h. de la tarda hi haurà una missa en sufragi de les persones difuntes.

Funerària recorda que aquest ha estat un any marcat per la Covid-19, tant a la prestació dels serveis funeraris com a les vetlles, que han patit restriccions d'aforament i van quedar suspeses entre el 14 de març i el 17 de maig.

Bus gratis els dies 30, 21 i 1 de novembre
Per afavorir l'esglaonament de les visites al Cementiri, l'Ajuntament reforçarà aquest any el transport públic i el bus gratuït, que habitualment cobria els desplaçaments al complex funerari només la festivitat de Tots Sants. Aquest any funcionarà tres dies. Els autobusos gratuïts al Cementiri circularan el divendres 30 d'octubre en horari de matí (de 9,30 h a 12,30 h) i de tarda (de 16 h a 18 h); dissabte 31 d'octubre i 1 de novembre, el servei de transport públic gratuït funcionarà ininterrompudament de 9 a 18 hores. La mobilitat al recinte funerari també s'ha reforçat habilitant la zona est d'aparcament, amb una entrada en aquest tram els dies 24, 25 i 31 d'octubre i l'1 de novembre. El dia de Tots Sants també s'obrirà l'accés pel Camí dels Monjos. A banda, Funerària estudia habilitar més entrades el cap de setmana de Tots Sants. Com altres edicions, a l'interior hi haurà vehicle adaptat per a les persones amb dificultat de mobilitat.