L'Hospital de Terrassa s'amplia per fer front a la nova onada de Covid

L'Hospital de Terrassa s'amplia per fer front a la nova onada de Covid

22.10.2020 | 16:50

L'Hospital de Terrassa ampliarà les seves dependències per poder encarar en les millors condicions un hivern amb hospitalitzacions convencionals i sota l'amenaça d'una nova onada de la Covid-19.

El projecte consta de quatre actuacions. La més important és un nou "espai pulmó" equipat amb 28 llits i que se situarà al costat del servei d'urgències. Es tracta d'una unitat equipada per atendre pacients urgents i crítics que requereixin equipament mèdic de suport vital. L'espai es sectoritzarà en dues àrees diferenciades, el que permetrà realitzar tasques de desinfecció sense afectar a la seva activitat.

Adrià Comella, director del Servei Català de la Salut, ha fet avui seguiment del projecte a les instal·lacions de l'Hospital de Terrassa. L'ampliació inclou l'increment de 6 noves places al Servei d'UCI de l'hospital, que passarà a tenir 12 llits. Aquesta mesura ha estat implementada i ja permet tractar separadament als pacients positius en Covid i negatius.

L'Hospital de Terrassa també reformarà la planta quarta amb 30 llits i construirà un centre d'urgències d'atenció primària (CUAP) que atendrà urgències de mitjana i baixa complexitat les 24 hores del dia, durant tot l'any.

uatr