Una dotació dels Mossos d'Esquadra es trobava molt a prop del lloc dels fets.

Detinguts quan intentaven robar en un habitatge amb la propietària en l'interior

19.10.2020 | 20:36

Quin esglai. Ella estava dins de casa i ho va notar. Va percebre que algú volia entrar en el pis forçant la porta. Va trucar als Mossos d'Esquadra. Era cert: uns delinqüents pretenien robar en l'habitatge, situat a Cementiri Vell, però uns agents ho van impedir. I van enxampar als lladres, tres tipus que es comunicaven entre ells amb telefonia mòbil mentre actuaven.

L'assalt frustrat va ser comès el 14 d'octubre, a les 11.40 del matí. Els Mossos d'Esquadra van rebre una trucada que alertava d'un possible robatori amb força en un domicili, però aquesta vegada el fet delictiu estava revestit d'una tensió especial: la víctima estava dins de la casa. Els lladres no ho sabien, es presumeix.

La mateixa víctima va telefonar a la policia i no van trigar a arribar uns agents a aquella zona de Cementiri Vell, a uns metres de la Rambla de Sant Nebridi. Una dotació de mossos estava molt a prop. Van arribar els policies i van entrar en el bloc de pisos. I van sorprendre un intrús al costat de la porta de l'habitatge de la víctima. Portava uns auriculars posats i parlava amb algú en aquell moment.

El lladre va intentar fugir en veure als agents, però no ho va aconseguir. Va ser detingut. Però no estava sol. Els mossos van saber que altres dos individus havien fugit escales amunt. Els policies van veure que s'havia posat en marxa l'ascensor, que baixava fins a la planta baixa. En aquest moment arribaven dos policies més, que van enxampar als dos fugitius. També ells portaven auriculars en les orelles i tenien una trucada en curs.

Els tres detinguts són georgians i veïns de Barcelona. Un té 48 anys i els altres dos, 30. Portaven instruments que s'acostumen a usar per a forçar portes. Van passar a disposició judicial com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força en grau de temptativa, però van sortir del Palau de Justícia en situació de llibertat amb càrrecs.