Interior d'un supermercat de la ciutat.

Botigues de 24 hores han de baixar persianes abans

19.10.2020 | 20:36

Els establiments oberts les 24 hores del dia hauran de tancar des de les 22,00 fins a les 07,00 hores del dia següent a Catalunya, segons una resolució aprovada ahir pel Procicat. Així, les botigues de conveniència, les annexes a les benzineres o les ubicades en municipis turístics hauran de tancar a les 22,00 hores cada dia, per evitar la venda de begudes alcohòliques i donades les xifres d'increment de contagis de la Covid-19 en les últimes setmanes.

Pel que fa a les àrees de servei d'autopistes i altres carreteres, les activitats de restauració només es podran prestar exclusivament mitjançant serveis de lliurament per portar menjar, sense que es puguin fer servir els espais interiors, segons ha informat avui el Govern en un comunicat.

També se suspenen les activitats cíviques i comunitàries grupals, com les dels equipaments cívics, que impliquin presencialitat.

S'exceptuen d'aquesta suspensió dels programes i activitats d'intervenció socioeducativa, oci educatiu i d'educació en el lleure d'infants, adolescents i programes de suport juvenil, així com activitats d'intervenció social i personals com els menjadors socials.

Aquestes restriccions "són conformes amb les orientacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i es consideren, d'acord amb les dades epidemiològiques i assistencials actuals, mesures proporcionals, idònies, necessàries i justificades per al control de contagis", s'indica a la nota.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ja havia avançat a TV3 ahir mateix que la limitació dels horaris de les botigues de 24 hores era una mesura que estudiava el Procicat, per reduir les possibilitats de venda d'alcohol, així com les opcions perquè es celebrin festes com els botellons.

El tancament d'aquests locals a la nit se suma a el de bars i restaurants, decretat durant quinze dies, per intentar frenar l'avanç de la pandèmia a Catalunya