Un bar tancat a la rambla d'Egara, ahir.

Els empresaris s'enfronten a la Generalitat

16.10.2020 | 21:19

El tancament forçós de bars i restaurants durant almenys quinze dies anunciat pel Govern i la reducció de l'aforament al 30% de les botigues han deixat al sector en estat de xoc. L'hostaleria i el comerç encara no s'havien recuperat de l'aturada de l'estat d'alarma i d'un estiu a mig gas quan s'han trobat damunt de la taula una limitació d'activitat temporal que compromet encara més la seva viabilitat i posa en risc milers de llocs de treball, van advertir ahir patronals i gremis.

La indignació entre el col·lectiu, format en la seva majoria per petites empreses i autònoms, és màxima i ahir va provocar una reacció immediata i unànime de patronals empresarials, gremis i associacions professionals en contra de les mesures que ultima la Generalitat de Catalunya. La Confederació Empresarial d'Hostaleria i Restauració de Catalunya va alertar que l'aturada empitjorarà "la ja extremadament delicada situació dels sectors de la indústria turística i la restauració", que arrossega caigudes de la facturació d'entre un 50% i un 70% en la majoria de casos, segons una recent enquesta de la patronal Pimec.

Un 25% d'establiments hostalers sofreix una situació tan precària que creu que haurà de tancar de manera definitiva abans que acabi l'any. Els restauradors afirmaven ahir sentir-se com a "caps de turc".