La fundació d'ajuda oncològica commemora el 19 d'octubre el Dia Internacional del Càncer de Mama.

Més de 40 farmàcies donen suport a la campanya d'Oncolliga contra el càncer

13.10.2020 | 20:25

La Fundació Oncolliga posa en marxa la campanya solidària "Sigues una mà amiga", amb motiu del Dia Internacional del Càncer de Mama que se celebra el 19 d'octubre. Es tracta d'una campanya de prevenció, difusió i recaptació a més d'un centenar de farmàcies de la província de Barcelona, més de quaranta de les quals són de Terrassa. En aquesta iniciativa es convida a tothom, sigui dona o home, a fer-se una exploració de les mames.

Oncolliga recorda que "la detecció precoç del càncer pot determinar l'evolució de la malaltia" i que els programes de detecció precoç, juntament amb els avenços diagnòstics i terapèutics, "s'han traduït en un increment de la supervivència, (que se situa en el 89,2% als 5 anys del diagnòstic). La supervivència dels homes amb la malaltia és similar a la supervivència de les dones amb aquest tipus de càncer.

El tractament, avui en dia, no es considera limitat a la cirurgia, quimioteràpia o radioteràpia. Segons la fundació, els estudis mostren que els aspectes psicològics i socials d'aquesta malaltia milloren el benestar i la qualitat de vida de la persona amb càncer i del seu entorn. Oncolliga ofereix suport psicosocial mitjançant diferents serveis.

La campanya solidària "Sigues una mà amiga" compta amb la col·laboració de més de 150 voluntaris. Des del divendres 16 d'octubre i fins al 25 d'octubre, les farmàcies "es convertiran també en mans amigues d'Oncolliga fent difusió de prevenció del càncer de mama i convidant a tothom a què siguin mans amigues d'Oncolliga", destaca l'entitat.

La polsera
"Mans amigues perquè s'explorin les mames per prevenir el càncer; mans amigues perquè comprant la polsera #socunamaamiga per 2 euros ajudaran a que Oncolliga pugui ajudar a les persones amb càncer i familiars; i finalment, una mà amiga perquè tothom qui se sumi a la campanya i la comparteixi, ajudarà a difondre la importància que té la prevenció i seguir un estil de vida saludable". La iniciativa compta amb el suport de l'equip absolut de natació artística del Club Natació Sabadell, que són imatge d'Oncolliga, i de la Fundació Club Natació Sabadell. La fundació terrassenca Fupar també ha col·laborat amb la campanya posant a disposició els seus serveis. I finalment, la campanya també té el suport del laboratori farmacèutic Novartis.

Establiments
Les farmàcies de Terrassa se sumen a la campanya solidària i col·laboren posant a disposició de tothom les polseres solidàries #socunamaamiga per 2 euros i fent difusió de la importància que té la prevenció per detectar precoçment el càncer de mama. La Fundació Oncolliga, que té la seva seu a Terrassa al carrer de Salmerón, és una entitat sense ànim de lucre que ofereix atenció psicosocial a persones amb càncer i als seus familiars, durant tot el procés de la malaltia, amb l'objectiu de millorar el seu benestar i la seva qualitat de vida. Alhora també realitza activitats de sensibilització, divulgació i prevenció. Professionals de psicooncologia, de treball Social i de treball familiar, amb el suport del voluntariat, ofereixen una atenció integral i gratuïta a malalts i familiars "per donar resposta de manera àgil i immediata a les seves necessitats".

La prioritat i raó de ser de la fundació d'ajuda oncològica és "l'atenció a les persones, pacients i famílies, que veuen canviar la seva quotidianitat a causa del càncer. La proximitat a les persones exigeix una resposta tant tècnica com ètica". Per això, amb el control i assessorament del comitè científic, Oncolliga promou hàbits que ajuden a prevenir el càncer i a afrontar les seves conseqüències.