Des del Banc de Sang es fomenta la donació com un acte de responsabilitat ciutadana.

En marxa una nova marató de donació de sang a Terrassa

13.10.2020 | 20:25

El Banc de Sang, en col·laboració amb l'Ajuntament, MútuaTerrassa i l'Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental va activar ahir una nova Marató de donants de sang a Terrassa.

Amb la represa d'intervencions i tractaments ajornats durant la pandèmia la necessitat de sang als hospitals s'incrementa. En aquest sentit, s'ha posat en marxa aquesta nova Marató, que enguany canvia el seu format per adaptar-se al funcionament actual de la donació garantint les mesures necessàries. Per això, l'habitual jornada es converteix en quatre dies consecutius de donació a MútuaTerrassa, del 13 al 16 d'octubre, de 9 a 20 hores. Durant els quatre dies, l'objectiu és aconseguir 250 donacions de sang que permetran tractar prop de 750 pacients als hospitals catalans i ajudaran a mantenir les reserves de sang a un bon nivell.

Les persones que vulguin donar sang han de reservar hora des del web donarsang.gencat.cat/mutuaterrassa. D'aquesta manera es garanteix una donació ordenada i sense aglomeracions, un funcionament que ja s'ha establert des de mitjans del mes de març.

La campanya, a més, proposa als ciutadans el repte d'aconseguir que deu persones del seu entorn donin sang durant els dies de la Marató. A més de donar sang, qualsevol persona pot utilitzar el "Multiplicador", una eina que permet crear un enllaç propi per compartir amb amics i familiars i animar-los a reservar hora per donar sang. Des del web donarsang.gencat.cat/multiplicat cadascú pot crear la imatge i el seu enllaç i compartir-lo directament des de WhatsApp o xarxes socials amb el seu entorn.

Ahir, a quarts de vuit del vespre, 50 persones havien fet ja la seva donació, "una mica menys de l'esperat". Des del Banc de Sang comenten que hi ha 66 cites disponibles per dia i que de moment tenen 57 reserves per avui, 45 per a dijous i 40 per a divendres. Així doncs, encara hi ha marge per apuntar-s'hi.