Els autobusos de l'L5 circulen actualment entre el Pla del Bon Aire i Can Trias.

Firmes per allargar el recorregut de l'L5

12.10.2020 | 19:26

Un grup de veïns de Viladecavalls, i els barris del Roc Blanc i Can Gonteres de Terrassa ha engegat una campanya de recollida de firmes a la plataforma change.org per demanar que la línia d'autobusos municipals L5 arribi fins a l'estació de tren de Sant Miquel de Gonteres, a Viladecavalls.

Actualment, l'L5, operada per Tmesa, fa el recorregut entre les parades de Pla del Bon Aire i Can Trias. Aquesta última es troba a l'avinguda de Barcelona, prop de la cantonada amb el carrer del Pintor Velázquez. Els impulsors de la recollida de firmes volen que els autobusos allarguin el seu trajecte 1,4 quilòmetres i arribin fins a l'estació que Renfe té a Sant Miquel de Gonteres, al terme municipal de Viladecavalls.

Els promotors de la campanya, que ahir a la tarda havien aconseguit més de 350 firmes (l'objectiu que s'han marcat és de 500), destaquen que es tracta d'una reivindicació "que les diferents associacions portem demanant des de l'any 2005, amb una població cada dia més nombrosa i de més edat". Asseguren que amb la seva proposta, els autobusos de l'L5 unirien dues estacions de tren (la d'FGC a la Rambla d'Ègara i la de l'R4 de Rodalies Renfe a Sant Miquel de Gonteres), dos Centres d'Atenció Primària (el CAP Ernest Lluch i el CAP Rambla) i els barris de Roc Blanc, Can Trias i Sant Miquel de Gonteres amb el centre de Terrassa. "Un autobús que contribuiria a fer que els veïns d'aquests barris deixessin el cotxe a casa per utilitzar el transport públic, cosa que ajudaria a contaminar menys el medi ambient que tant ho necessita", diuen. A més, defensen la mesura com una solució per als treballadors del polígon de Can Trias, que podrien agafar l'autobús "en comptes d'anar a treballar amb el seu cotxe".