Salut fa les PCR porta a porta arran d'un augment de contagis 

Salut fa les PCR porta a porta arran d'un augment de contagis 

09.10.2020 | 19:10

Han pujat els contagis a determinades zones de Terrassa, sobretot als àmbits de gestió del CAP Terrassa Est i el CAP Terrassa Oest. I la resposta de les autoritats sanitàries ha estat fer proves PCR porta a porta. Ahir va començar aquesta campanya desenvolupada pel Departament de Salut amb la col·laboració municipal.

Es tracta, diu el Consistori, d'una estratègia conjunta "basada en la intervenció comunitària per controlar amb rapidesa i en zones específiques la transmissió del virus". Ahir es va iniciar una actuació que consisteix a fer proves PCR porta a porta "en alguns edificis de l'àrea d'influència del CAP Terrassa Est". L''objectiu és "detectar casos positius asimptomàtics en aquesta zona, amb una alta incidència de casos detectats". L'acció preventiva vol trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. El 14 d'octubre, el dimecres vinent, es farà també una intervenció similar, porta a porta, en una zona del CAP Terrassa Oest.

"Aquest sistema de fer proves a la comunitat es fa per aturar l'extensió del virus, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn", recorda l'administraciólocal.

Els resultats de les PCR estaran disponibles en unes 48 hores a l'aplicació La Meva Salut. A més, s'enviarà un SMS als casos negatius i es contactarà per telèfon amb els positius per informar dels passos a seguir. El Consistori posa èmfasi en la importància de fer l'aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas. L'acció preventiva està impulsada pel Departament de Salut, amb la col·laboració de l'Ajuntament, el Consorci Sanitari de Terrassa, MútuaTerrassa i el Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès.

Atenció a domicili
D'altra banda, la corporació municipal intensificarà la campanya d'informació i conscienciació en aquestes zones "per tal que la ciutadania pugui tenir tota la informació al seu abast". Es realitzaran formacions i es penjaran cartells a les comunitats veïnals sobre el protocol de protecció i les mesures que s'han de prendre davant d'un resultat positiu en el test PCR o el contacte directe amb alguna persona que tingui el coronavirus.

L'Ajuntament de Terrassa també reforçarà les accions del servei d'atenció a domicili per garantir que les persones que han de fer aïllament no hagin de desplaçar-se per anar a comprar. Es reforçaran també, segons el Consistori, els Serveis Socials per detectar i fer seguiment de persones que poden estar més exposats al virus.

Ahir havia ingressades a Terrassa 98 persones per Covid-19. A l'Hospital de Terrassa havia 48 pacients, dels quals cinc estaven a la UCI. A Mútua la xifra d'ingressos era de 50: set a la UCI i 43 a planta.

Noticias relacionadas